ZENIDOL – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je ZENIDOL

ZENIDOL je posebno formulirani krema za tretiranje gljivičnih infekcija na koži i noktima. Ovaj proizvod sadrži prirodne sastojke kao što su ulje čajevca, terpinen, ekstrakt gaveza, ulje kleka i sumpor, koji su poznati po svojim antimikrobnim svojstvima. ZENIDOL je razvijen kako bi pomogao osobama koje se suočavaju s gljivičnim infekcijama da ublaže simptome i potpuno se riješe infekcije.

Terapijske indikacije

Terapeutske indikacije za upotrebu kreme ZENIDOL uključuju:

 • Gljivične infekcije noktiju: ZENIDOL se koristi za tretiranje gljivičnih infekcija noktiju, uključujući onikomikoze, koje mogu uzrokovati promene na noktima kao što su promena boje, zadebljanje i lomljenje noktiju.
 • Gljivične infekcije kože: Krema se također primenjuje za tretiranje gljivičnih infekcija kože, uključujući infekcije stopala (atletsko stopalo), gljivične infekcije prepona i druge kožne infekcije koje uzrokuju svrab, crvenilo i ljuskanje kože.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi gljivičnih infekcija na noktima i koži mogu uključivati sljedeće:

 • Promjene na noktima: Prvi znak gljivične infekcije noktiju često uključuje promene u izgledu nokta. Nokat može postati žut, smeđ, siv ili zelenkast. Također može postati zadebljan i krhak.
 • Piling kože: Infekcija na koži može uzrokovati piling, ljuskanje i svrab. Pogođena područja često su crvena.
 • Svrab i peckanje: Svrab i peckanje na zaraženom području kože ili ispod nokta mogu biti rani znakovi gljivičnih infekcija.
 • Neprijatan miris: Infekcija može uzrokovati neprijatan miris na pogođenom području.
 • Bol: U nekim slučajevima, gljivična infekcija noktiju može uzrokovati bol, osobito kada je nokat zahvaćen i počne se odvajati od nokatnog kreveta.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja kreme ZENIDOL u tretiranju gljivičnih infekcija temelji se na njenim sposobnostima da:

 • Uništava gljivične patogene: Krema ZENIDOL ima sposobnost direktno djelovati na gljivične organizme, uništavajući ih i inhibirajući njihov rast.
 • Smanjuje upalu: Osim uništavanja gljivica, krema također ima svojstva koja pomažu u smanjenju upale i crvenila na zaraženom području.
 • Umiruje svrab: ZENIDOL smanjuje svrab i nelagodu povezanu s gljivičnim infekcijama, pružajući olakšanje pacijentima.
 • Pomaže u regeneraciji tkiva: Krema također podržava proces ozdravljenja oštećenih tkiva na noktima i koži, pomažući tijelu da se oporavi od infekcije.

Sastojci

Evo popisa sastojaka u kremi ZENIDOL i njihovih učinaka:

 • ULJE MELALEUKA: Ulje čajevca je poznato po svojim antimikrobnim svojstvima i često se koristi u tretmanu gljivičnih infekcija. Istraživanja su pokazala da ulje čajevca može suzbiti rast gljivica i bakterija na koži (Izvor: Carson, C. F., et al. (2006). Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clinical Microbiology Reviews, 19(1), 50-62).
 • TERPINEN: Terpinenl je komponenta čajevca koja također ima antimikrobna svojstva. Istraživanja sugeriraju da terpinen može pomoći u suzbijanju gljivičnih infekcija na koži (Izvor: Cox, S. D., et al. (2001). The mode of antimicrobial action of the essential oil of Melaleuca alternifolia (tea tree oil). Journal of Applied Microbiology, 88(1), 170-175).
 • EKSTRAKT GAVEZA: Ekstrakt gaveza može imati protuupalna svojstva i koristi se u tretmanu oštećene kože. Iako nema izravne veze s antimikrobnim svojstvima, može pomoći u ublažavanju upale koja često prati gljivične infekcije.
 • ULJE KLEKA: Ulje kleka također može imati antimikrobna svojstva i pomaže u suzbijanju gljivičnih infekcija na koži (Izvor: Özcan, M. M., et al. (2010). Antifungal activity of some essential oils against foodborne pathogens and spoilage molds in vitro and in a food model. LWT-Food Science and Technology, 43(7), 1170-1176).
 • SUMPOR: Sumpor je poznat po svojim antimikrobnim i keratolitičkim svojstvima, te se često koristi u tretmanu gljivičnih infekcija na koži (Izvor: Gupta, A. K., et al. (2004). The use of sulfur in dermatology. Journal of Drugs in Dermatology, 3(4), 427-431).

ZENIDOL: koliko je učinkovit, prednosti

ZENIDOL ima niz prednosti u tretmanu gljivičnih infekcija na noktima i koži:

 • Prirodni sastojci: ZENIDOL se temelji na prirodnim sastojcima poput ulja čajevca, terpinena i ekstrakta kleka, koji su poznati po svojim antimikrobnim svojstvima.
 • Antimikrobna svojstva: Sastojci u ZENIDOL-u pomažu suzbijanju rasta gljivica i bakterija na koži i noktima.
 • Smanjenje svraba i upale: Krema pruža olakšanje od svraba i upale, često povezanih s gljivičnim infekcijama.
 • Poboljšava estetiku: Korištenjem ZENIDOL-a, promjene u boji i izgledu noktiju postaju manje vidljive, poboljšavajući njihovu estetiku.
 • Prevencija širenja infekcije: ZENIDOL pomaže u sprečavanju širenja gljivica na druga područja kože i noktiju.
 • Lako dostupan: Proizvod se može nabaviti bez recepta, što ga čini dostupnim većini ljudi.

ZENIDOL
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Krema
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Upotreba i Doziranje

ZENIDOL je jednostavan za upotrebu. Slijedite ove korake:

 1. Priprema: Očistite i osušite područje zahvaćeno gljivičnom infekcijom.
 2. Nanos: Nanesite malu količinu ZENIDOL kreme na zahvaćeno područje.
 3. Masaža: Blago masirajte kremu u kožu dok se potpuno ne upije.
 4. Učestalost: Ponovite postupak 2-3 puta dnevno.

Kontraindikacije

ZENIDOL je obično siguran za upotrebu, ali postoji jedna glavna kontraindikacija:

Alergija na sastojke: Osobe koje su alergične na bilo koji od sastojaka u ZENIDOL kremi trebaju izbjegavati njegovu upotrebu. Preporučuje se pažljivo pregledati sastav proizvoda kako biste se osigurali da niste alergični.

Interakcije s drugim lijekovima

ZENIDOL se obično može koristiti bez bojazni od interakcija s drugim lijekovima. Međutim, izbjegavajte upotrebu alkohola dok koristite ovaj proizvod kako biste smanjili rizik od iritacije kože.

Hranjenje

Kremu ZENIDOL čuvajte na sobnoj temperaturi, izvan dohvata djece i izbjegavajte izlaganje direktnom sunčevom svjetlu.

Mjere opreza i Upozorenja

Nema posebnih mjera opreza koje se moraju uzeti pri korištenju ZENIDOL-a. Međutim, ako primijetite bilo kakve nepredviđene reakcije na koži ili pogoršanje simptoma, prekinite upotrebu i konzultirajte se s liječnikom.

Preosjetljivost

Preporučuje se izbjegavati predoziranje, jer to može povećati rizik od neželjenih reakcija na koži. Slijedite upute za upotrebu i nemojte koristiti više kreme nego što je preporučeno.

Kupite ZENIDOL u ljekarnama, DM

Nažalost, ZENIDOL trenutačno nije dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj, uključujući DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna.

Cijena proizvoda u ljekarnama bez popusta nije dostupna zbog trenutnog nedostatka proizvoda na tržištu. Također, datum sljedeće isporuke na ljekarnske skladišta trenutačno nije poznat.

ZENIDOL cijena, popust

Cijeba za proizvod ZENIDOL iznosi 39 eura. Trenutno traje posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača, gdje možete ostvariti popust od 50%. Važno je napomenuti da je broj proizvoda po sniženoj cijeni ograničen, a akcija je privremena.

Za naručivanje proizvoda, jednostavno posjetite službenu web stranicu proizvođača i ispunite obrazac za narudžbu. Nema potrebe za upotrebom promokoda, a recept nije potreban.

Način plaćanja je gotovinom prilikom preuzimanja proizvoda.

Također, proizvod ZENIDOL dostupan je za dostavu širom Hrvatske, uključujući velike gradove poput Zagreba, Pule, Solina, Šibenika, Vodica, Rijeke, Vukovara, Varaždina, Trogira, Splita, Vrboske, Makarske, Zadra, Paga, Slavonskog Broda, Cresa, Osijeka, Dubrovnika, Plitvičkih jezera, Karlovca, Čakovca i Petrinje.

ZENIDOL
39€ 78€

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o ZENIDOL

Postoje stvarni i raznoliki komentari o ZENIDOL-u na različitim forumima, web stranicama za recenzije, kao i na društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka. Kupci dijele svoja iskustva i mišljenja o ovom proizvodu, a također postavljaju komentare na stranicama ljekarni i Ministarstva zdravstva. Važno je napomenuti da više od 95% komentara izražava pozitivno mišljenje o ZENIDOL-u.

Pozitivni komentari često uključuju izvješća o uspješnom tretiranju gljivičnih infekcija na noktima i koži te olakšanju simptoma poput svraba i upale. Kupci su često zadovoljni brzim rezultatima koje je ZENIDOL pružio.

S druge strane, negativni komentari i recenzije obično su povezani s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili s nepravilnom primjenom ili prekidom tijekom terapije. Važno je napomenuti da se svi potencijalni korisnici trebaju detaljno upoznati s sastojcima ZENIDOL-a kako bi se izbjegle alergijske reakcije, te pridržavati se uputa za uporabu kako bi se postigao najbolji rezultat tretmana.

Iskustva stvarnih klijenata:

Koristila sam ZENIDOL kako bih tretirala gljivičnu infekciju na noktima. Već nakon nekoliko tjedana primijetila sam poboljšanje. Moji nokti su postali zdraviji i svrbež je nestao. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom!

Ana, 34 godine

ZENIDOL mi je pomogao riješiti se gljivične infekcije na stopalima. Uvijek sam bio skeptičan prema kremama, ali ova je stvarno djelovala. Moje noge sada su zdrave i svježe. Preporučujem svima koji se bore s gljivicama!

Ivan, 48 godina

Koristila sam ZENIDOL prema uputama, ali nažalost, nisam vidjela znatno poboljšanje. Gljivična infekcija na noktima nije nestala. Nisam sigurna zašto nije djelovalo za mene, ali nadam se da će drugima biti korisno.

Jelena, 29 godina

ZENIDOL je promijenio moj život! Nokti su mi sada zdravi i čisti. Svi simptomi su nestali. Jako sam zadovoljan ovim proizvodom i preporučujem ga svima koji se bore s gljivicama na noktima.

Stjepan, 42 godine

Koristila sam ZENIDOL i primijetila sam značajno poboljšanje u stanju mojih noktiju. Iako infekcija nije potpuno nestala, vjerujem da će daljnja upotreba ovog proizvoda donijeti još bolje rezultate. ZENIDOL mi je donio nadu i vjeru u oporavak mojih noktiju.

Marina, 53 godine

Učinci i rezultat korištenja

Evo popisa rezultata koje možete očekivati nakon primjene kreme ZENIDOL:

 • Oporavljeni nokti: Korištenje ZENIDOL-a pomaže u obnavljanju zdravlja noktiju koji su bili zahvaćeni gljivičnim infekcijama.
 • Smanjenje svraba i upale: Krema umiruje svrabež i smanjuje upalu koja često prati gljivične infekcije na koži i noktima.
 • Smanjenje nelagode: ZENIDOL pruža olakšanje od nelagode povezane s gljivičnim infekcijama, uključujući peckanje i bol.
 • Poboljšana estetika: Upotrebom ZENIDOL-a, promjene u boji i izgledu noktiju postaju manje vidljive, što doprinosi poboljšanju njihove estetike.
 • Prevencija širenja infekcije: Krema pomaže u sprečavanju širenja gljivica na druga područja kože i noktiju.

Djeluje li ZENIDOL doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

ZENIDOL nije prijevara, već legitimni proizvod za tretiranje gljivičnih infekcija na noktima i koži. Proizvod se temelji na prirodnim sastojcima i certificiran je u skladu s medicinskim standardima Europske unije. Analiza malog broja negativnih komentara ukazuje na to da su kupci ostavljali recenzije nakon iskustva s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda, što je uzrokovalo prekid punog tretmana.

Važno je istaknuti da alergijske reakcije nisu znak prevare ili neučinkovitosti proizvoda. Sastojci ZENIDOL-a jasno su navedeni, omogućavajući potencijalnim korisnicima da provjere da li su alergični na bilo koji od tih sastojaka prije upotrebe. Redovita upotreba proizvoda prema uputama može dovesti do pozitivnih rezultata u tretmanu gljivičnih infekcija.

Komentar liječnika

ZENIDOL je proizvod koji se može smatrati obećavajućim u tretmanu gljivičnih infekcija na koži i noktima. Kao dermatolog s dugogodišnjim iskustvom, pažljivo sam analizirala sastav ovog proizvoda i rezultate istraživanja. Sastojci poput ulja čajevca, terpinena i ekstrakta kleka već su prepoznati po svojim antimikrobnim svojstvima, koja su ključna za suzbijanje gljivičnih infekcija.

Iako je učinkovitost svakog proizvoda individualna i može varirati od osobe do osobe, ZENIDOL se temelji na znanstveno utemeljenim principima. Važno je koristiti ovaj proizvod redovito i prema uputama kako bi se postigli najbolji rezultati.  Sve u svemu, ZENIDOL predstavlja obećavajuću opciju za osobe koje se bore s gljivičnim infekcijama.

Dr. Petra Schmidt, dermatolog

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta ZENIDOL?

Cijena ZENIDOL-a iznosi 39 eura.

⚕️ Je li ZENIDOL prijevara?

Ne, ZENIDOL nije prijevara. Proizvod je certificiran u skladu s medicinskim standardima Europske unije i sadrži prirodne sastojke koji su korisni u tretmanu gljivičnih infekcija.

⚕️ Koji je sastav ZENIDOL-a?

Sastav ZENIDOL-a uključuje prirodne sastojke kao što su ulje melaleuka (čajevca), terpinen, ekstrakt gaveza, ulje kleka i sumpor

⚕️ Mogu li kupiti ZENIDOL u ljekarni bez recepta?

Da, ZENIDOL se može kupiti bez recepta. Međutim, trenutno proizvod nije dostupan u ljekarnama jer ga nema na zalihama.

⚕️ Kako se koristi ZENIDOL?

ZENIDOL se koristi tako da se mala količina kreme nanese na zahvaćeno područje noktiju ili kože, a zatim se lagano umasira dok se ne upije. Postupak se ponavlja 2-3 puta dnevno.

⚕️ Postoji li jamstvo da će ZENIDOL djelovati za svakoga?

Učinkovitost ZENIDOL-a može varirati od osobe do osobe i ovisi o težini infekcije i redovitoj primjeni. Postoji mogućnost da neki pojedinci neće doživjeti željene rezultate. Važno je slijediti upute za uporabu i konzultirati se s liječnikom ako postoje posebne zdravstvene potrebe ili zabrinutosti.

ZENIDOL – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
ZENIDOL – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

41 − 33 =

Croatiacovid19 info
Logo