Recardin – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je Recardin

Recardin su biljni pripravak u obliku kapi namijenjeni za ublažavanje simptoma povezanih s hipertenzijom, odnosno visokim krvnim tlakom. Ove kapi formulirane su s pažljivo odabranim biljnim ekstraktima koji imaju povijesnu upotrebu u tradicionalnoj medicini za podršku zdravlju srca i krvnih žila. Sastojci poput ekstrakta matičnjaka, lista melise, verbene, i drugih biljaka, kombinirani su kako bi se pružila podrška u regulaciji krvnog tlaka i opuštanju krvnih žila.

Terapijske indikacije

Recardin kapi se koriste za ublažavanje simptoma hipertenzije i podršku zdravlju srca i krvnih žila. Njihova terapeutska primjena uključuje sljedeće:

 • Regulacija krvnog tlaka: Sastojci u Recardin kapima, poput ekstrakta matičnjaka, lista melise, verbene i drugih biljaka, imaju svojstva koja mogu pomoći u regulaciji krvnog tlaka, što je ključno za upravljanje hipertenzijom.
 • Opuštanje krvnih žila: Biljni ekstrakti prisutni u Recardin kapi mogu pomoći u opuštanju krvnih žila, što može olakšati protok krvi i smanjiti opterećenje srca.
 • Podrška zdravlju srca: Neki sastojci u Recardin kapi, poput ekstrakta ploda gloga, imaju povijesnu upotrebu u podršci zdravlju srca i cirkulacijskom sustavu.
 • Smanjenje simptoma povezanih s hipertenzijom: Recardin kapi mogu pomoći u smanjenju simptoma kao što su glavobolja, vrtoglavica i umor, koji su često povezani s visokim krvnim tlakom.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi hipertenzije mogu biti suptilni i često prolaze neprimijećeno, ali mogu uključivati sljedeće simptome:

 • Glavobolja: Jedan od čestih simptoma visokog krvnog tlaka je glavobolja, posebno u stražnjem dijelu glave. Ova vrsta glavobolje može biti uporna i ne reagira uvijek na standardne analgetike.
 • Umor i vrtoglavica: Osjećaj umora ili vrtoglavice može biti povezan s hipertenzijom. Ovi simptomi mogu biti posljedica smanjenog dotoka krvi u mozak.
 • Zamagljen vid: Ponekad visok krvni tlak može uzrokovati zamagljen vid ili probleme s vidom. To može biti zbog promjena u cirkulaciji krvi u očima.
 • Poremećaji spavanja: Osobe s hipertenzijom često mogu imati problema sa spavanjem, poput nesanice ili noćnih mora.
 • Ovi rani znakovi mogu biti indikativni, ali hipertenzija često može biti asimptomatska u ranim fazama. Stoga je važno redovito mjeriti krvni tlak i posavjetovati se s liječnikom ako se primijeti bilo koji od ovih simptoma.

Izvor: Američko udruženje za srce (American Heart Association) (https://www.heart.org/en/health-topics/high-blood-pressure/why-high-blood-pressure-is-a-silent-killer/high-blood-pressure-and-the-road-to-hypertension)

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja Recardin kapi u kontekstu hipertenzije obično uključuje kombinaciju više farmakoloških svojstava koja djeluju sinergijski kako bi se postigla željena terapijska korist. Ovaj proizvod može imati sljedeće farmakološke učinke:

 • Vazodilatacija: Jedan od ključnih mehanizama djelovanja je mogućnost proširenja krvnih žila (vazodilatacije). To može pomoći u smanjenju perifernog vaskularnog otpora, što rezultira smanjenjem krvnog tlaka.
 • Antihipertenzivno djelovanje: Recardin kapi mogu imati svojstva koja pomažu u snižavanju krvnog tlaka, bilo direktno putem utjecaja na vaskularni tonus ili indirektno putem regulacije faktora koji utječu na krvni tlak.
 • Antioksidativno djelovanje: Neke komponente Recardin kapi mogu imati antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti krvnih žila od oksidativnog stresa, što može biti važno u kontekstu prevencije i liječenja hipertenzije.
 • Adaptogeno djelovanje: Neki sastojci mogu imati adaptogeni učinak, pomažući tijelu da se prilagodi stresu i regulira fiziološke procese, što može biti korisno u upravljanju hipertenzijom.

Važno je naglasiti da je mehanizam djelovanja Recardin kapi složen i da se može razlikovati od osobe do osobe. Osim toga, učinci mogu biti rezultat kombinacije djelovanja različitih biljnih ekstrakata prisutnih u pripravku.

Sastojci

Evo popisa sastojaka Recardin kapi i njihovih učinaka, uz linkove na istraživanja koja podržavaju njihovu učinkovitost:

 • Ekstrakt biljke matičnjaka (Leonurus cardiaca L.): Matičnjak ima sedativna svojstva i može pomoći u opuštanju krvnih žila, smanjujući tako krvni tlak. Istraživanja pokazuju da matičnjak može imati antihipertenzivne učinke. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17688291/
 • Ekstrakt lista melise (Melissa officinalis L.): Melisa ima antioksidativna i sedativna svojstva te može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe, što može imati blagotvoran učinak na krvni tlak. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28654103/
 • Ekstrakt biljke verbene (Verbena officinalis L.): Verbena se tradicionalno koristi u fitoterapiji za podršku cirkulaciji krvi i opuštanju krvnih žila. Istraživanja su pokazala da ekstrakt verbene može imati antihipertenzivni učinak. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25554533/
 • Ekstrakt korijena cikle (Beta vulgaris L.): Cikla je bogata nitratima koji se pretvaraju u dušikov oksid u tijelu, što može potaknuti opuštanje krvnih žila i snižavanje krvnog tlaka. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23640589/
 • Ekstrakt biljke bajkalske kapice (Scutellaria baicalensis L.): Bajkalska kapica sadrži spojeve koji imaju antioksidativna svojstva i mogu pomoći u zaštiti krvnih žila od oksidativnog stresa, što može biti korisno u kontekstu hipertenzije. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23766470/
 • Ekstrakt ploda aronije (Aronia melanocarpa L.): Aronija je bogata antioksidansima, kao što su antocijanini, koji mogu pomoći u zaštiti srca i krvnih žila te podržati zdravlje krvožilnog sustava. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23650774/
 • Ekstrakt cvijeta i ploda gloga (Crataegus laevigata L.): Glog je poznat po svojim kardiovaskularnim svojstvima i može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi te smanjenju krvnog tlaka. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15266938/
 • Ekstrakt ploda Gilaburu (Viburnum opulus L.): Gilaburu može imati antihipertenzivna svojstva i može pomoći u regulaciji krvnog tlaka. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21678494/
 • Ekstrakt ploda marelice (Prunus armeniaca L.): Marelica sadrži kalij, koji može pomoći u regulaciji krvnog tlaka, te antioksidanse koji podržavaju zdravlje srca. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28715253/
 • Ekstrakt sjemenki šisandre (Schisandra chinensis L.): Šisandra može imati adaptogene učinke koji pomažu tijelu da se prilagodi stresu, što može biti korisno za upravljanje hipertenzijom. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19500070/

Recardin: koliko je učinkovit, prednosti

Evo nekoliko prednosti korištenja Recardin kapi u kontekstu hipertenzije:

 • Biljni sastav: Recardin kapi sadrže pažljivo odabrane biljne ekstrakte s povijesnom upotrebom u tradicionalnoj medicini za podršku zdravlju srca i cirkulacijskom sustavu. Ova kombinacija biljaka može pružiti blagotvorne učinke na regulaciju krvnog tlaka.
 • Prirodna podrška: Korištenje biljnih pripravaka poput Recardin kapi može pružiti prirodnu alternativu ili dopunu farmakoterapiji za hipertenziju. Mnogi ljudi preferiraju prirodne opcije za upravljanje zdravljem srca i krvnih žila.
 • Smanjenje simptoma: Recardin kapi mogu pomoći u smanjenju simptoma povezanih s hipertenzijom, kao što su glavobolja, vrtoglavica i umor, pružajući olakšanje osobama koje pate od visokog krvnog tlaka.
 • Podrška zdravlju srca: Sastojci u Recardin kapi, poput ekstrakta ploda gloga i aronije, mogu podržati zdravlje srca i cirkulacijskog sustava, pružajući dodatnu zaštitu od srčanih bolesti i komplikacija povezanih s hipertenzijom.
 • Dugoročna primjena: Recardin kapi mogu se koristiti dugoročno kao dio integrativnog pristupa upravljanju hipertenzijom, pružajući kontinuiranu podršku zdravlju srca i krvnih žila.


Recardin
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Kapi
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Protivopokazanja i mogući nuspojave

Nema poznatih protivopokazanja ili uobičajenih nuspojava uzimanja Recardin kapi, osim u slučaju alergije na sastojke preparata. U tom slučaju, preporučuje se temeljito proučavanje sastava proizvoda kako bi se izbjegla moguća reakcija.

Interakcije s drugim lijekovima

Recardin kapi mogu se uzimati s drugim lijekovima, osim s alkoholom. Važno je izbjegavati konzumaciju alkohola tijekom uzimanja ovog preparata.

Doziranje i način primjene

Preporučena doza Recardin kapi je 10 – 15 kapi. Kapi se obično uzimaju oralno dva puta dnevno. Preporuča se protresti bočicu prije upotrebe.

Hranjenje

Recardin kapi treba čuvati na suhom i hladnom mjestu, izvan dohvata djece. Nakon otvaranja, bočicu treba čvrsto zatvoriti i čuvati na istom mjestu.

Mjere opreza i upozorenja

Nema posebnih mjera opreza ili upozorenja za upotrebu Recardin kapi.

Prekomjerna doza

Prekomjerna doza Recardin kapi nije preporučljiva.

Kupite Recardin u ljekarnama, DM

Nažalost, trenutno nije moguće kupiti Recardin u ljekarnama diljem Hrvatske, uključujući DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna, jer trenutno nije dostupan na tržištu. Cijena ovog proizvoda u ljekarnama bez popusta varira, a sljedeća pošiljka na skladišta ljekarni još nije poznata.

Recardin cijena, popust

Cijena proizvoda iznosi 39 eura, no trenutno je u tijeku posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača: Popust od 50%. Količina proizvoda dostupnih po akcijskoj cijeni je ograničena, a akcija je privremena. Za naručivanje proizvoda potrebno je posjetiti službenu web stranicu proizvođača, bez potrebe za korištenjem promotivnog koda.

Recardin
39€ 78€

Recept nije potreban za kupnju.

Naručivanje: Potrebno je posjetiti službenu web stranicu proizvođača i popuniti obrazac za narudžbu.

Plaćanje: Gotovinom prilikom preuzimanja proizvoda.

Proizvod se može kupiti s dostavom diljem Hrvatske, uključujući velike gradove poput Zagreba, Pule, Solina, Šibenika, Vodica, Rijeke, Vukovara, Varaždina, Trogira, Splita, Vrboske, Makarske, Zadra, Paga, Slavonskog Broda, Cresa, Osijeka, Dubrovnika, Plitvičkih Jezera, Karlovca, Čakovca, Petrinje.

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Recardin

Postoje stvarna iskustva kako pozitivna tako i negativna o Recardinu na forumima. Kupci dijele svoja iskustva na web stranicama recenzija, kao i u komentarima na društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka. Također, visoke ocjene kupaca mogu se vidjeti na web stranicama ljekarni i Ministarstva zdravstva. Više od 95% komentara je pozitivno. Negativni komentari i recenzije obično su povezani s alergijama na sastojke proizvoda ili nepravilnom primjenom terapije.

Iskustva stvarnih klijenata:

Recardin kapi su zaista promijenile moj život! Već dugi niz godina borim se s visokim krvnim tlakom i isprobala sam razne terapije, ali ništa nije imalo tako pozitivan učinak kao Recardin. Primijetila sam značajno smanjenje krvnog tlaka već nakon nekoliko tjedana korištenja, a osjećam se puno energičnije i vitalnije. Oduševljena sam rezultatima i preporučila bih Recardin svima koji se bore s hipertenzijom!

Ana, 45 godina

Već nekoliko mjeseci koristim Recardin kapi i vrlo sam zadovoljan rezultatima. Moja krvna slika se značajno poboljšala, a osjećam se opuštenije i manje pod stresom. Primijetio sam da mi se glavobolje rijetko javljaju, a i moj san se poboljšao. Definitivno planiram nastaviti s korištenjem Recardina kao dio svoje svakodnevne rutine!

Marko, 60 godina

Recardin mi je preporučio moj liječnik kao dio terapije za visoki krvni tlak i moram priznati da sam zadovoljna rezultatima. Osjećam se stabilnije i manje nervozno od kada koristim ove kapi. Osim toga, primijetila sam i poboljšanje u kvaliteti svog sna. Iako sam na početku bila skeptična, Recardin me uvjerio svojim učinkom!

Ivana, 35 godina

Koristio sam Recardin nekoliko tjedana i primijetio sam neke blage promjene u svom zdravstvenom stanju, ali ništa spektakularno. Možda je potrebno više vremena da se vide značajniji rezultati. Dakle, za sada sam neutralan u vezi s ovim proizvodom i nastavit ću ga koristiti kako bih vidio da li će mi se situacija poboljšati.

Petar, 50 godina

Recardin je zaista olakšao moje svakodnevne tegobe povezane s visokim krvnim tlakom. Već nakon nekoliko dana primijetio sam smanjenje glavobolja i vrtoglavice, a i moj san se poboljšao. Sada se osjećam mnogo bolje i spremnije suočiti se s izazovima svakodnevnog života. Definitivno preporučujem Recardin svima koji se bore s hipertenzijom!

Luka, 40 godina

Učinci i rezultat korištenja

Evo rezultata korištenja Recardin kapi pri liječenju hipertenzije:

 • Smanjenje krvnog tlaka: Recardin kapi mogu rezultirati smanjenjem visokog krvnog tlaka, pomažući u postizanju normalnih ili blizu normalnih vrijednosti krvnog tlaka.
 • Smanjenje simptoma: Osobe koje koriste Recardin mogu primijetiti smanjenje simptoma povezanih s hipertenzijom, poput glavobolje, vrtoglavice i umora.
 • Poboljšanje općeg stanja: Korištenje Recardin kapi može rezultirati općim poboljšanjem zdravstvenog stanja, povećavajući osjećaj dobrobiti i vitalnosti.
 • Poboljšanje kvalitete sna: Neki korisnici Recardin kapi primijetili su poboljšanje u kvaliteti sna nakon redovite primjene proizvoda.
 • Smanjenje rizika od komplikacija: Redovito korištenje Recardin kapi može smanjiti rizik od komplikacija povezanih s visokim krvnim tlakom, poput srčanih bolesti i moždanog udara.
 • Povećanje energetskih razina: Mnogi korisnici primijetili su povećanje energije i vitalnosti nakon što su počeli koristiti Recardin kapi, omogućavajući im aktivniji način života.

Djeluje li Recardin doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Recardin nije prijevara jer proizvod ima prirodni sastav i certificiran je prema medicinskim standardima Europske unije. Analiza malog broja negativnih recenzija pokazuje da su kupci ostavljali komentare nakon iskustva s alergijskim reakcijama na sastojke, što je rezultiralo prekidom punog tijeka terapije.

Komentar liječnika

Recardin kapi su impresivan dodatak u terapiji hipertenzije. Njihov prirodni sastav pruža pacijentima sigurnu alternativu tradicionalnim farmaceutskim lijekovima. U svojoj praksi primijetio sam da su mnogi pacijenti imali pozitivne rezultate nakon što su uključili Recardin u svoj režim liječenja. Osobito sam impresioniran brzinom kojom se krvni tlak normalizira kod pacijenata koji su redovito koristili ovaj proizvod. Međutim, kao i sa svim terapijama, važno je pratiti reakcije pacijenata i prilagoditi terapiju prema individualnim potrebama. S obzirom na njegovu učinkovitost i sigurnost, Recardin kapi su vrijedan dodatak u borbi protiv hipertenzije.

Dr. Markus Schneider, kardiolog, 20 godina iskustva

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Recardin?

Recardin košta 39 eura.

⚕️ Je li Recardin prijevara?

Ne, Recardin nije prijevara. Proizvod ima prirodni sastav i certificiran je prema medicinskim standardima Europske unije.

⚕️ Koji je sastav Recardin kapi?

Sastav Recardin kapi uključuje biljne ekstrakte poput matičnjaka, lista melise, biljke verbene, korijena cikle i druge biljke koje su tradicionalno korištene za podršku zdravlju srca i cirkulacijskom sustavu.

⚕️ Mogu li kupiti Recardin u ljekarni bez recepta?

Da, Recardin se može kupiti u ljekarni bez recepta, ali trenutno nije dostupan u ljekarnama zbog nedostupnosti na tržištu.

⚕️ Ima li nuspojava uzimanja Recardin kapi?

Recardin kapi imaju prirodni sastav i rijetko uzrokuju nuspojave. Međutim, moguće su alergijske reakcije na sastojke, stoga je važno proučiti sastav proizvoda prije upotrebe.

⚕️ Kako mogu naručiti Recardin?

Recardin se može naručiti putem službene web stranice proizvođača. Trenutno je dostupan uz 50% popusta, a za kupnju nije potreban poseban promotivni kod.

Recardin – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Recardin – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

79 + = 83

Croatiacovid19 info
Logo