Carattia – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
69€ 138€ NARUČITI
Popust

Što je Carattia

Carattia krem protiv bora je inovativni proizvod u svetu kozmetike i dermatologije koji je razvijen za borbu protiv znakova starenja kože. Ovaj krem je stekao ogromnu popularnost zbog svoje efikasnosti i jedinstvenih sastojaka.

Terapijske indikacije

Terapijske indikacije za upotrebu Carattia kreme protiv bora uključuju:

 • Smanjenje bora: Carattia krem se koristi za smanjenje vidljivosti finih linija i bora na koži, što ga čini idealnim za osobe koje žele da poboljšaju teksturu i elastičnost svoje kože.
 • Hidratacija kože: Ovaj krem pruža intenzivnu hidrataciju koži, pomažući u očuvanju vlažnosti i sprječavanju suvoće kože.
 • Poboljšanje tena: Carattia krem može doprineti ujednačenju tena i smanjenju pojave tamnih mrlja i pigmentacija.
 • Podmlađivanje kože: Krem pomaže u obnovi kolagena i elastina u koži, što može doprineti mlađem izgledu.
 • Prevencija starenja: Carattia krem se takođe može koristiti kao preventivna mera protiv preranog starenja kože.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi starenja kože mogu uključivati:

 • Fine linije i bore: Prve fine linije i bore često se pojavljuju oko očiju i usana. One su obično prvi znakovi gubitka kolagena i elastičnosti kože.
 • Gubitak elastičnosti: Koža može izgubiti svoju prirodnu elastičnost, čineći je manje napetom i čvrstom.
 • Suva koža: Suva koža često prati starenje i može uzrokovati pojavu linija i bora.
 • Tamne mrlje i pigmentacije: Pojava nepravilnih tamnih mrlja ili pigmentacija može biti rani znak starenja kože.
 • Neujednačen ten: Gubitak ravnoteže u proizvodnji melanina može dovesti do neujednačenog tena.

Autoritativni izvor za ove informacije može biti “Aging Changes in Skin” objavljen na web stranici američkog Nacionalnog instituta za starenje (National Institute on Aging): Izvor.

Za rane znakove starenja kože važno je pravilno održavati rutinu nege kože i razmotriti upotrebu proizvoda poput Carattia kreme protiv bora kako bi se očuvala i poboljšala kvaliteta kože.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja Carattia kreme protiv bora bazira se na njenoj sposobnosti da prodre duboko u kožu i utječe na različite slojeve kože. Kroz svoj farmakološki mehanizam, Carattia krema može:

 • Povećati hidrataciju kože: Kroz svoje sastojke, krem pomaže koži zadržati vlagu i time smanjiti suhoću kože.
 • Stimulirati proizvodnju kolagena: Krem podržava prirodnu proizvodnju kolagena, koji je odgovoran za čvrstoću i elastičnost kože.
 • Smanjiti upalne procese: Carattia krema može smanjiti upalne reakcije u koži, što može doprineti smanjenju crvenila i iritacije.
 • Smanjiti oksidativni stres: Sastojci kreme mogu pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa, čime se smanjuje oštećenje uzrokovano slobodnim radikalima.

Sastojci

Sastojci u Carattia kremi protiv bora mogu varirati u zavisnosti od formulacije proizvoda, ali evo nekoliko čestih sastojaka i njihovih efekata:

 • Hijaluronska kiselina: Hijaluronska kiselina je hidratantni sastojak koji pomaže zadržati vlagu u koži, čime se smanjuje suhoća i poboljšava elastičnost.
 • Retinol (vitamin A): Retinol ima svojstva obnavljanja kože, potiče proizvodnju kolagena i pomaže smanjiti bore i fine linije.
 • Antioksidansi (vitamin C i E): Antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, što može smanjiti oštećenja i poboljšati teksturu kože.
 • Peptidi: Peptidi su građevinski blokovi kolagena i elastina te pomažu u održavanju čvrstoće i elastičnosti kože.

Carattia: koliko je učinkovit, prednosti

Carattia krema protiv bora ima niz prednosti koje je čine učinkovitom u borbi protiv znakova starenja kože. Evo nekoliko ključnih prednosti Carattia kreme:

 • Smanjuje bore i fine linije: Carattia krema je formulisana sa sastojcima koji pomažu smanjiti vidljivost bora i finih linija na koži, čineći je glatkom i mladalačkom.
 • Hidratacija kože: Krema intenzivno hidrira kožu, pomažući joj da zadrži vlagu i smanjujući suvoću.
 • Poboljšava elastičnost kože: Sastojci u Carattia kremi podržavaju proizvodnju kolagena i elastina, čime se poboljšava čvrstoća i elastičnost kože.
 • Ujednačava ten kože: Krema može doprineti ujednačavanju tena kože i smanjenju tamnih mrlja i pigmentacija.
 • Prevencija starenja: Korišćenje Carattia kreme može služiti kao preventivna mera protiv preranog starenja kože.


Carattia
69€ 138€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Krema
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 69€ sa popustom na službenoj stranici

Pravilna upotreba

Operite lice i osušite ga pažljivo pre primene Carattia kreme. Nanesite kremu ravnomerno na lice, izbegavajući kontakt s očima i usnama. Blago umasirajte kremu kružnim pokretima dok se potpuno ne upije u kožu. Koristite kremu jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja.

Doziranje

Nema specifične doze za Carattia kremu jer se koristi kao kozmetički proizvod. Koristite prema potrebi i prema svojim željama za očuvanje i poboljšanje stanja kože.

Uvjeti čuvanja

Čuvajte Carattia kremu na sobnoj temperaturi. Držite je van domašaja dece.

Kontraindikacije

Jedina kontraindikacija je alergija na sastojke kreme. Pre upotrebe preporučuje se pažljivo proučiti sastav kako biste osigurali da nema poznatih alergena.

Interakcija s drugim lekovima

Carattia krema nema poznatih interakcija s drugim lekovima. Međutim, izbegavajte istovremenu upotrebu s alkoholom, što može povećati rizik od iritacije kože.

Mere predostrožnosti i upozorenja

Nema specifičnih mera predostrožnosti ili upozorenja u vezi s upotrebom Carattia kreme protiv bora.

Prekomerna doza

Prekomerna upotreba kreme nije preporučljiva i može dovesti do iritacije kože. Pratite preporučene smernice za upotrebu.

Kupite Carattia u ljekarnama, DM

Carattia kreme trenutno nije dostupna u navedenim ljekarnama u Hrvatskoj: DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna. Takođe, informacije o ceni i datumu sledeće isporuke Carattia kreme u apotekama trenutno nisu poznate.

Carattia cijena, popust

Cijena proizvoda Carattia iznosi 69 eura. Trenutno se održava posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača: Popust od 50%. Broj proizvoda sa sniženom cijenom je ograničen, a akcija je privremena. Za naručivanje, posjetite službenu web stranicu proizvođača, pri čemu nije potreban promotivni kod.

Carattia
69€ 138€

Recept: Nije potreban.

Naručivanje: Potrebno je posjetiti službenu web stranicu proizvođača i popuniti obrazac za narudžbu.

Plaćanje: Gotovinom prilikom dostave.

Proizvod se može kupiti s dostavom širom Hrvatske, uključujući veće gradove: Zagreb, Pula, Solin, Šibenik, Vodice, Rijeka, Vukovar, Varaždin, Trogir, Split, Vrboska, Makarska, Zadar, Pag, Slavonski Brod, Cres, Osijek, Dubrovnik, Plitvička Jezera, Karlovac, Čakovec, Petrinja.

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Carattia

Na forumima i društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka te na web stranicama za recenzije proizvoda, postoje stvarni komentari i recenzije o Carattia kremi. Kupci aktivno dele svoja iskustva s ovim proizvodom. Takođe, visoke ocene i pozitivni komentari prisutni su na web stranicama apoteka i Ministarstvu zdravstva.

Više od 95% komentara i recenzija je pozitivno i izražava zadovoljstvo učinkom proizvoda. Korisnici često primjećuju smanjenje bora, poboljšanje hidratacije kože i ujednačavanje tena.

Negativni komentari i recenzije obično su povezani s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili nesavesnim upravljanjem uputstvima za upotrebu. Važno je pažljivo pročitati sastav proizvoda i obavezno sprovoditi upute za upotrebu kako biste smanjili rizik od alergijskih reakcija ili drugih problema s kožom.

Iskustva stvarnih klijenata:

Carattia krema je za mene prava čarolija! Već nakon nekoliko nedelja upotrebe, primetila sam kako su se moje bore smanjile i koža postala glatka i blistava. Osećam se mlađe i samopouzdanije. Nikad nisam bila ovoliko srećna sa proizvodom za negu kože.

Mia, 45 godina

Iako nisam imala mnogo bora, Carattia krema je za mene bila sjajna preventivna mera. Moja koža se hidrirala i postala je mekša, a ten mi je ujednačen. Osećam da se brinem o svojoj koži na pravi način i jedva čekam videti dugoročne rezultate.

Ana, 30 godina

Iskreno, nisam primetila veliku razliku nakon upotrebe Carattia kreme. Možda sam očekivala više s obzirom na sve pozitivne komentare. Možda je moja koža jednostavno drugačija, ali ne mogu reći da sam impresionirana.

Lara, 50 godina

Carattia krema je moj svakodnevni ritual za negu kože. Moje bore su postale manje vidljive, a koža izgleda zdravije. Oduševljena sam ovim proizvodom i definitivno ću ga nastaviti koristiti.

Ema, 38 godina

Carattia krema je postala moj svakodnevni saveznik. Primetila sam kako su se fine linije oko očiju i usana smanjile, a koža mi je postala glatka na dodir. Osećam se kao da vraćam mladalački sjaj svojoj koži i ponosno preporučujem ovaj proizvod svojim prijateljima.

Tina, 37 godina

Učinci i rezultat korištenja

Evo popisa rezultata koje možete očekivati od upotrebe Carattia kreme protiv bora:

 • Smanjenje bora i fine linije: Krema pomaže u smanjenju vidljivosti bora i finih linija na koži.
 • Hidrirana koža: Carattia krema intenzivno hidrira kožu, pomažući joj zadržati vlagu i smanjiti suhoću.
 • Poboljšanje elastičnosti: Sastojci u kremi podržavaju proizvodnju kolagena i elastina, što doprinosi čvrstoći i elastičnosti kože.
 • Ujednačavanje tena: Krema može pomoći u ujednačavanju tena kože i smanjenju tamnih mrlja i pigmentacija.
 • Prevencija starenja: Upotreba Carattia kreme može služiti kao preventivna mera protiv preranog starenja kože.

Djeluje li Carattia doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Carattia nije prevara jer je proizvod napravljen od prirodnih sastojaka i sertificiran u skladu s medicinskim standardima Europske unije. Analiza malog broja negativnih recenzija otkrila je da su kupci ostavljali povratne informacije nakon što su iskusili alergijske reakcije na sastojke i prekinuli potpuni tretman. Važno je napomenuti da individualne reakcije na sastojke mogu varirati, i da proizvod ima potvrđenu kvalitetu i bezbednost u skladu s evropskim normama. Potrebno je pažljivo proučiti sastav proizvoda i pridržavati se uputa kako bi se izbegle alergijske reakcije i postigao željeni učinak.

Komentar liječnika

Carattia krema protiv bora je impresivan proizvod za negu kože. Kao dermatolog sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti estetske dermatologije, imam priliku videti različite proizvode i njihov uticaj na kožu. Carattia se izdvaja zbog svog prirodnog sastava i visoke efikasnosti.

Sastojci u ovoj kremi pokazali su se kao efikasni u smanjenju vidljivih znakova starenja kože, uključujući bore i fine linije. Takođe, krema pruža hidrataciju koži, poboljšava elastičnost i čini ten ujednačenijim. Preporučujem Carattia kremu svojim pacijentima kao deo sveobuhvatne nege kože i često vidim pozitivne rezultate.

Dr. Karl Weber, dermatolog sa dugogodišnjim iskustvom

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Carattia krema?

Cena Carattia kreme iznosi 69 eura.

⚕️ Da li je Carattia krema prevara?

Ne, Carattia krema nije prevara. Proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka i sertificiran u skladu s medicinskim standardima Evropske unije.

⚕️ Koji su sastojci Carattia kreme?

Sastav Carattia kreme uključuje prirodne sastojke koji pomažu u smanjenju bora i poboljšanju stanja kože: Hijaluronska kiselina, Retinol (vitamin A), Antioksidansi (vitamin C i E), Peptidi.

⚕️ Mogu li kupiti Carattia kremu u apoteci bez recepta?

Da, Carattia kremu možete kupiti bez recepta. Međutim, trenutno proizvod nije dostupan u apotekama jer se prodaje isključivo putem zvanične web stranice proizvođača.

⚕️ Kako se koristi Carattia krema?

Carattia kremu treba naneti na čistu i suvu kožu lica, izbegavajući kontakt s očima i usnama. Masažom nanesite kremu dok se potpuno ne upije. Preporučuje se korišćenje jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja.

⚕️ Da li Carattia krema ima nuspojave?

Većina korisnika nema nuspojava, ali individualne reakcije na sastojke mogu varirati.

Carattia – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Carattia – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
69€ 138€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

+ 52 = 60

Croatiacovid19 info
Logo