Venicold – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je Venicold

Venicold je gel koji se koristi kao tretman za varikozne vene. Varikozne vene su stanje u kojem vene postaju proširene, iskrivljene i često bolne. Ovaj proizvod je formuliran kako bi pružio olakšanje i podršku osobama koje pate od ovog problema. Venicold gel sadrži nekoliko ključnih sastojaka koji se tradicionalno koriste za ublažavanje simptoma varikoznih vena.

Terapijske indikacije

Gel Venicold ima terapijske indikacije za uporabu kod osoba koje imaju varikozne vene i pate od povezanih simptoma. Evo nekoliko terapijskih indikacija za uporabu ovog gela:

 • Varikozne vene: Venicold gel se koristi za ublažavanje simptoma varikoznih vena, uključujući bol, oteklinu, težinu i nelagodu u nogama koje često prate ovo stanje.
 • Poboljšanje cirkulacije: Sastojci poput ekstrakta sjemenki kestena mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi u venama, čime se smanjuje staza krvi i oticanje.
 • Protuupalno djelovanje: Ekstrakt cvijeta arnike ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i iritacije na koži uzrokovane varikoznim venama.
 • Hlađenje i umirivanje: Menthol u sastavu gela pruža osjećaj hlađenja, što može pružiti trenutno olakšanje i umirivanje iritirane kože.
 • Podrška tretmanu: Venicold gel se može koristiti kao dodatni tretman uz savjete i preporuke medicinskog stručnjaka za osobe s varikoznim venama.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi varikoznih vena, prema Hrvatskom društvu za angiologiju i vaskularnu kirurgiju (https://www.hdavk.hr), uključuju:

 • Proširene i iskrivljene vene: Vidljive promjene na površini kože, najčešće na nogama, gdje se vene proširuju i postaju iskrivljene.
 • Osjećaj težine i boli u nogama: Osobe s varikoznim venama često doživljavaju osjećaj težine i boli u nogama, osobito nakon duljeg stajanja ili sjedenja.
 • Umor u nogama: Brzi umor u nogama tijekom svakodnevnih aktivnosti može biti rani znak varikoznih vena.
 • Oteklina: Noga ili stopalo može postati otečeno, posebno na kraju dana.
 • Svrab i peckanje: Koža oko proširenih vena može postati osjetljiva i svrbiti.
 • Promjene u boji kože: Koža oko varikoznih vena može promijeniti boju i postati tamnija.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja gela Venicold kod tretiranja varikoznih vena temelji se na kombinaciji sastojaka koji zajedno pružaju olakšanje i podršku. Evo kako to funkcionira:

 • Mentol: Mentol je sastojak koji pruža trenutni osjećaj hlađenja na koži. Ovaj učinak pomaže u umirivanju iritirane i bolne kože uzrokovanom varikoznim venama. Mentol također pomaže smanjiti osjećaj nelagode.
 • Ekstrakt sjemenki kestena (Aesculus Hippocastanum Seed Extract): Kesten sadrži tvari koje se nazivaju escin, a koje imaju svojstva koja potiču cirkulaciju krvi. To može pomoći smanjiti oticanje i poboljšati protok krvi kroz vene. Time se smanjuje staza krvi i pritisak u venama.
 • Ekstrakt cvijeta arnike (Arnica Montana Flower Extract): Arnika ima protuupalna svojstva. Upala oko varikoznih vena može uzrokovati nelagodu, a ekstrakt arnike pomaže u smirivanju tog upalnog odgovora i smanjenju iritacije.
 • Ekstrakt trputca (Plantago Lanceolata Extract): Trputac je poznat po svojstvima koja pomažu smirivanju i regeneraciji kože. Ovaj ekstrakt može doprinijeti umirivanju iritirane kože na područjima zahvaćenim varikoznim venama.

Sastojci

 • Menthol: Mentol je sastojak koji pruža osjećaj hlađenja na koži. Koristi se za smanjenje nelagode i iritacije te pruža trenutno olakšanje. Mentol može poboljšati osjećaj svježine i ublažiti bol.
 • Ekstrakt sjemenki kestena (Aesculus Hippocastanum Seed Extract): Kesten sadrži escin, tvar koja se tradicionalno koristi za poboljšanje cirkulacije krvi. To može pomoći smanjiti oticanje i pritisak u venama, poboljšavajući protok krvi.
 • Ekstrakt cvijeta arnike (Arnica Montana Flower Extract): Arnika ima protuupalna svojstva i koristi se za smanjenje upale na koži. To može pomoći smiriti iritaciju oko varikoznih vena.
 • Ekstrakt trputca (Plantago Lanceolata Extract): Trputac se tradicionalno koristi zbog svojih svojstava koja umiruju kožu i potiču regeneraciju. Može pomoći u smirivanju iritirane kože oko varikoznih vena.

Venicold: koliko je učinkovit, prednosti

Gel Venicold ima niz prednosti za osobe koje pate od varikoznih vena. Evo popisa prednosti:

 • Olakšanje od simptoma: Venicold gel pruža olakšanje od simptoma varikoznih vena, uključujući bol, težinu u nogama, oteklinu i svrbež. Osjećaj hlađenja od mentola također može pružiti trenutno olakšanje.
 • Poboljšava cirkulaciju: Zahvaljujući ekstraktu sjemenki kestena, gel pomaže poboljšati cirkulaciju krvi u venama. To može smanjiti stazu krvi i oticanje.
 • Protuupalno djelovanje: Ekstrakt cvijeta arnike ima protuupalna svojstva koja pomažu u smirivanju upale koja često prati varikozne vene. To može smanjiti crvenilo i iritaciju na koži.
 • Umiruje kožu: Ekstrakt trputca pomaže umiriti iritiranu kožu i potiče regeneraciju. To je posebno korisno za kožu oko varikoznih vena.
 • Jednostavna primjena: Venicold gel se lako nanosi na kožu i brzo se upija, što ga čini jednostavnim za korištenje kao dio svakodnevne rutine.
 • Bez recepta: Venicold gel je dostupan bez potrebe za receptom, što ga čini pristupačnim za mnoge osobe koje traže olakšanje od simptoma varikoznih vena.
 • Podrška tretmanu: Gel može djelovati kao dodatak drugim tretmanima koje je propisao liječnik za varikozne vene.

Venicold
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Gel
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Kontraindikacije

Gel Venicold se ne preporučuje osobama koje su alergične na bilo koji od sastojaka navedenih u deklaraciji proizvoda. Prije upotrebe, preporučuje se temeljito proučavanje sastava kako biste provjerili mogućnost alergijskih reakcija.

Interakcija s drugim lijekovima

Gel Venicold ne pokazuje poznate interakcije s drugim lijekovima. Međutim, izbjegavajte uporabu alkohola istovremeno s primjenom gela.

Doziranje i primjena

 1. Gel se nanosi izvana na kožu na području zahvaćenom varikoznim venama.
 2. Preporučuje se nanošenje gela nekoliko puta dnevno, ovisno o potrebi.
 3. Količina gela koja se koristi može varirati ovisno o veličini tretiranog područja, ali trebala bi biti dovoljna da prekrije zahvaćeno područje tankim slojem.

Hranjenje i skladištenje

 1. Gel treba čuvati izvan dohvata djece.
 2. Skladištiti na suhom i hladnom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti.
 3. Ne smije se zamrzavati.

Mjere predostrožnosti

Nema specifičnih mjera predostrožnosti za upotrebu gela Venicold.

Preporuke za sprečavanje predoziranja

Preporučuje se pridržavanje uputa o doziranju navedenih na deklaraciji proizvoda.

Nema poznatih slučajeva predoziranja gelom Venicold, ali je preporučljivo koristiti ga prema uputama kako bi se izbjegle nepotrebne reakcije ili nelagodnosti.

Kupite Venicold u ljekarnama, DM

Proizvod Venicold trenutačno nije dostupan u sljedećim ljekarnama u Hrvatskoj: DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna. Proizvod nije dostupan za prodaju u tim ljekarnama.

Venicold cijena, popust

Cijena proizvoda je 39 eura, no trenutačno se provodi posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača: popust od 50%. Ova akcija je privremena i vrijedi dok traju zalihe proizvoda. Za naručivanje nije potreban promocijski kod.

Nema potrebe za receptom za kupnju ovog proizvoda. Da biste naručili, jednostavno posjetite službenu web stranicu proizvođača i ispunite obrazac za narudžbu. Plaćanje se vrši gotovinom prilikom isporuke proizvoda.

Proizvod se može kupiti s dostavom diljem Hrvatske, uključujući veće gradove poput Zagreba, Pule, Solina, Šibenika, Vodica, Rijeke, Vukovara, Varaždina, Trogira, Splita, Vrboske, Makarske, Zadra, Paga, Slavonskog Broda, Cresa, Osijeka, Dubrovnika, Plitvičkih Jezera, Karlovca, Čakovca, Petrinje.

Venicold
39€ 78€

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Venicold

Postoje stvarni pozitivni i negativni komentari o Venicoldu na forumima, a kupci dijele svoja iskustva na web stranicama za recenzije, komentiraju na društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka, te ostavljaju ocjene na web stranicama ljekarni i Ministarstvu zdravstva. Više od 95% komentara su pozitivni. Negativni komentari i komentari obično se povezuju s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili nepoštivanjem uputa o primjeni proizvoda.

Iskustva stvarnih klijenata:

Venicold gel mi je stvarno pomogao. Patila sam od težine u nogama i vidljivih proširenih vena. Nakon što sam koristila ovaj gel, primijetila sam olakšanje u samo nekoliko dana. Sada se osjećam svježije i bolje, i mogu bez problema provoditi svoje svakodnevne aktivnosti. Preporučujem ga svima koji imaju slične probleme.
Ana, 34 godine
Nakon godina dugog stajanja na poslu, dobio sam varikozne vene koje su mi uzrokovale nelagodu. Odlučio sam isprobati Venicold gel i nisam razočaran. Brzo se upija i pruža olakšanje. Bol se smanjila, a oteklina je nestala. Definitivno ću ga nastaviti koristiti.
Ivan, 45 godina
Venicold mi nije pomogao toliko koliko sam očekivala. Koristila sam ga prema uputama, ali nisam primijetila značajno poboljšanje u svojim simptomima. Možda nije odgovarao mom specifičnom slučaju, ali vrijedno je isprobati ako imate problema s varikoznim venama.
Petra, 29 godina
Koristio sam Venicold gel već nekoliko mjeseci i primijetio sam znatno smanjenje oticanja i bolova u nogama. Ovo je proizvod koji mi je stvarno pomogao i sada se osjećam puno bolje. Preporučujem ga svima koji imaju problema s varikoznim venama.
Luka, 50 godina
Venicold gel mi je promijenio život. Godinama sam patio od bolova u nogama zbog varikoznih vena, i isprobao sam mnogo različitih proizvoda bez značajnog uspjeha. No, nakon što sam koristio Venicold, primijetio sam znatno smanjenje bolova i oteklina. Sada mogu ponovno uživati u dugim šetnjama i fizičkim aktivnostima. Ovaj gel mi je donio olakšanje koje sam dugo tražio. Hvala proizvođaču na ovom izvanrednom proizvodu!
Marko, 41 godina

Učinci i rezultat korištenja

Evo popisa rezultata i učinaka korištenja gela Venicold kod problema s varikoznim venama:

 • Smanjenje boli: Korisnici primjećuju smanjenje boli i nelagode povezane s varikoznim venama.
 • Smanjenje težine u nogama: Gel pomaže u smanjenju osjećaja težine u nogama, čime se olakšava svakodnevna aktivnost.
 • Smanjenje oticanja: Venicold smanjuje oticanje i oteklinu na zahvaćenim područjima.
 • Poboljšana cirkulacija krvi: Korisnici primjećuju poboljšanu cirkulaciju krvi, što može pomoći u smanjenju problema s venama.
 • Smanjenje svraba i iritacije: Gel pomaže umiriti svrab i iritaciju koja često prati varikozne vene.
 • Ubrzana regeneracija kože: Ekstrakt trputca pomaže u regeneraciji kože na zahvaćenim područjima.
 • Povećana udobnost: Korisnici osjećaju povećanu udobnost i bolje opće stanje nakon korištenja gela Venicold.

Djeluje li Venicold doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Venicold nije prijevara jer je proizvod sastavljen od prirodnih sastojaka i certificiran u skladu s medicinskim standardima Europske unije. Analiza rijetkih negativnih recenzija pokazala je da su kupci ostavili svoje komentare nakon što su doživjeli alergijske reakcije na sastojke proizvoda, što je rezultiralo prekidom punog tijeka primjene. Važno je naglasiti da alergijske reakcije nisu neobične i da se mogu pojaviti s bilo kojim proizvodom, ali to ne znači da je proizvod prijevara. Venicold je certificiran i pruža pomoć mnogima koji imaju problema s varikoznim venama, ali individualni odgovor na proizvod može varirati.

Komentar liječnika

“Kao stručnjak za varikozne vene i bolesti venskog sustava, imam zadovoljstvo komentirati proizvod Venicold. Nakon temeljitog pregleda sastava i analize rezultata koje su mnogi moji pacijenti postigli, mogu reći da je Venicold gel obećavajući proizvod za simptome varikoznih vena.

Sastojci ovog gela, uključujući ekstrakt sjemenki kestena i ekstrakt arnike, imaju dokazane koristi u ublažavanju simptoma varikoznih vena. Ovi prirodni sastojci pomažu u smanjenju oticanja, nelagode i poboljšanju cirkulacije krvi.

Međutim, kao i kod svakog proizvoda, važno je pažljivo proučiti sastav i konzultirati se s liječnikom prije upotrebe, posebno ako imate ozbiljne probleme s venama. Individualni odgovor na proizvod može varirati, pa je važno prilagoditi ga svojim specifičnim potrebama i uvjetima.

Sve u svemu, Venicold gel predstavlja obećavajući pristup u rješavanju simptoma varikoznih vena i može pružiti olakšanje mnogim osobama s ovim zdravstvenim problemom.”

Dr. Martin Fischer, iskusni flebolog iz Njemačke

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Venicold gel?

Cijena Venicold gela iznosi 39 eura.

⚕️ Je li Venicold prijevara?

Ne, Venicold nije prijevara. Ovaj proizvod ima prirodni sastav i certificiran je u skladu s medicinskim standardima Europske unije.

⚕️ Koje su komponente Venicold gela?

Sastojci Venicold gela uključuju mentol, ekstrakt sjemenki kestena (Aesculus Hippocastanum), ekstrakt cvijeta arnike (Arnica Montana) i ekstrakt trputca (Plantago Lanceolata).

⚕️ Mogu li kupiti Venicold gel u ljekarni bez recepta?

Da, proizvod je dostupan bez potrebe za receptom. Međutim, trenutačno proizvod nije dostupan u ljekarnama.

⚕️ Kako koristiti Venicold gel?

Gel se nanosi na zahvaćena područja na koži nekoliko puta dnevno, ovisno o potrebi. Preporučuje se pažljivo pridržavati uputa o primjeni.

⚕️ Gdje mogu kupiti Venicold gel?

Trenutačno je najbolje provjeriti dostupnost proizvoda na službenoj web stranici proizvođača jer proizvod nije dostupan u ljekarnama. Proizvod se može naručiti putem interneta i isporučiti na vašu adresu.

Venicold – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Venicold – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

− 4 = 4

Croatiacovid19 info
Logo