Ortezan – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je Ortezan

Ortezan je ortopedski proizvod koji se koristi za podršku i stabilizaciju koljenskog zgloba. Ovaj naramenica za koljenski zglob obično se koristi kod različitih stanja koljenskih zglobova, kao što su ozljede, osteoartritis ili druge ortopedske probleme. Magnetska koljenska traka Ortezan predstavlja traku za koljenski zglob koja sadrži magnetske elemente. Ova traka je razvijena kako bi olakšala bol, upalu i oticanje u koljenskim zglobovima i može biti korisna za očuvanje zdravlja zglobova i mišića. Ortezan pomaže smanjenju oticanja, crvenila i upale na području koljena, što pridonosi olakšanju nelagode. Može pomoći u obnovi oštećenih tkiva i zglobova na području koljena. Ortezan također stabilizira koljenski zglob i tetive, što može pomoći u smanjenju opterećenja i poboljšanju cirkulacije krvi.

Terapijske indikacije

Ortezan je ortopedski proizvod koji se koristi za različite terapeutske indikacije. Evo nekoliko terapijskih indikacija za upotrebu naramenice za koljenski zglob Ortezan:

 • Ozljede ligamenata: Ortezan se često koristi kao podrška kod ozljeda ligamenata, kao što su ozljede križnih ligamenata (ACL, PCL), lateralni ligamenti (MCL, LCL) te meniskusa. Pomaže stabilizirati koljeno tijekom ozdravljenja i ublažava bol.
 • Osteoartritis koljena: Ortezan može pružiti olakšanje pacijentima s osteoartritisom koljena. Pruža kompresiju i smanjuje opterećenje na zglobu, što može smanjiti bol i poboljšati funkcionalnost.
 • Prevencija ozljeda: Sportaši često koriste Ortezan kako bi spriječili ozljede koljena tijekom sportskih aktivnosti, osobito kod sportova koji zahtijevaju brze pokrete i opterećenje na koljenima.
 • Postoperativna rehabilitacija: Nakon kirurškog zahvata na koljenskom zglobu, Ortezan se koristi kao dio rehabilitacijskog procesa. Pruža stabilnost i podršku tijekom perioda oporavka.
 • Kronična nestabilnost koljena: Pacijenti s kroničnom nestabilnošću koljena mogu imati koristi od nošenja Ortezana kako bi održavali stabilnost zglobova tijekom svakodnevnih aktivnosti.
 • Povrat u aktivnosti: Ortezan može pomoći osobama koje su pretrpjele ozljede koljena da se sigurno vrate svojim aktivnostima, sportovima ili radu.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi problema sa zglobovima mogu varirati ovisno o specifičnom stanju, ali uopćeno, neki od ranih znakova uključuju:

 • Bol: Blaga, stalna ili povremena bol u zglobu može biti rani znak problema sa zglobovima. Bol se često pogoršava tijekom ili nakon fizičke aktivnosti. Autoritativni izvor poput Američke udruge za reumatologiju (American College of Rheumatology) može pružiti više informacija o ranoj dijagnozi i simptomima različitih bolesti zglobova.
 • Oticanje: Oticanje zglobova, poznato kao edem, također može biti rani znak problema. Otečeni zglobovi često su natečeni, crveni i mogu biti bolni na dodir.
 • Utrnulost ili trnci: Pacijenti s problemima zglobova mogu osjećati utrnulost ili trnce u blizini zahvaćenog zgloba.
 • Smanjena pokretljivost: Gubitak pokretljivosti u zglobu, npr. nemogućnost potpunog ispravljanja ili savijanja koljena, može ukazivati na probleme sa zglobovima.
 • Škripanje ili pucketanje: Zvukovi poput škripanja ili pucketanja tijekom kretanja zgloba mogu biti rani znakovi oštećenja hrskavice.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja naramenice za koljenski zglob Ortezan temelji se na pružanju podrške i stabilizaciji zgloba, kao i na smanjenju opterećenja i bolova u zglobu. Evo kako to funkcionira:

 • Stabilizacija zgloba: Ortezan je oblikovan tako da čvrsto obuhvaća koljenski zglob i pruža mu stabilnost. To pomaže pacijentima da održe pravilan položaj zglobova tijekom pokreta i smanjuje rizik od daljnjih ozljeda ili nestabilnosti.
 • Olakšanje boli: Magnetna polja mogu pomoći smanjiti bolne osjećaje povezane s koljenima, mišićima i drugim dijelovima tijela. To može biti korisno kod različitih vrsta boli, uključujući artritis, mišićne ozljede, ozljede i čak bol izazvan stresom.
 • Smanjenje oticanja i upale: Ortezan pomaže smanjiti oticanje, crvenilo i upalu na području koljena, što doprinosi olakšanju nelagode.
 • Kompresija: Naramenica za koljenski zglob često primjenjuje kompresiju, što znači da pritišće zglob. Ova kompresija može smanjiti oticanje zgloba i poticati cirkulaciju krvi, što može ublažiti bol i upalu.
 • Podrška ligamentima: Ortezan može pružiti posebnu podršku ligamentima, poput prednjeg križnog ligamenta (ACL) ili medialnog kolateralnog ligamenta (MCL). To je posebno važno kod ozljeda ligamenata, jer pomaže u ograničavanju neprirodnih pokreta i stabilizira zglob.
 • Smanjenje opterećenja: Ortezan može smanjiti opterećenje na zglobu tako da dijelom preuzme težinu tijela tijekom hodanja ili kretanja. To može biti korisno kod osteoartritisa ili ozljeda kako bi se smanjila bol i trenje u zglobu.
 • Poboljšanje propriocepcije: Propriocepcija je sposobnost osjećaja položaja tijela i zglobova u prostoru. Ortezan može poboljšati propriocepciju koljena, što pomaže pacijentima da bolje kontroliraju svoje pokrete i smanje rizik od padova.

Sastojci

Magnetski koljenski zavoj Ortezan sastoji se od nekoliko komponenti, uključujući:

 • Tkaninu ili materijal: Ortezan koljenski zavoj izrađen je od posebnih tkanina ili materijala koji su udobni, mekani i elastični kako bi osigurali udobnost i podršku.
 • Magnetni elementi stvaraju magnetsko polje na području koljena. To magnetsko polje pridonosi poboljšanju cirkulacije krvi i može olakšati bolne osjećaje.
 • Trake i kopče omogućuju pravilno pričvršćivanje i podešavanje na koljenu. To pomaže osigurati ispravan položaj i podršku.
 • Podstava ili jastučići pružaju dodatno prigušenje i udobnost na području koljena.

Ortezan: koliko je učinkovit, prednosti

Naramenica za koljenski zglob Ortezan nudi niz prednosti i koristi za korisnike. Evo popisa tih prednosti na hrvatskom jeziku:

 • Stabilnost zglobova: Ortezan pruža izvanrednu stabilnost zglobu, što je od suštinskog značaja za osobe s ozljedama ligamenata ili kroničnim nestabilnostima zglobova.
 • Ublažavanje boli: Korištenje Ortezana može značajno smanjiti bol u koljenu, posebno kod onih koji pate od osteoartritisa ili ozljeda.
 • Smanjenje opterećenja: Ortezan smanjuje opterećenje na koljenskom zglobu, što pomaže u očuvanju hrskavice i smanjenju trošenja zgloba.
 • Brži oporavak nakon ozljede: Za osobe koje su pretrpjele ozljede ligamenata ili operacije koljena, Ortezan može ubrzati proces oporavka pružajući potrebnu podršku i stabilnost.
 • Poboljšana funkcionalnost: Korištenje Ortezana može poboljšati funkcionalnost koljena i omogućiti pacijentima da obavljaju svakodnevne aktivnosti bez ograničenja.
 • Prevencija povreda: Sportaši često koriste Ortezan kako bi spriječili ozljede tijekom sportskih aktivnosti, čime se povećava sigurnost i performanse.
 • Poboljšana propriocepcija: Ortezan može poboljšati propriocepciju, tj. osjećaj položaja tijela i zglobova u prostoru, što pomaže u boljoj kontroli pokreta.
 • Individualno prilagođen dizajn: Ortezani su često dostupni u različitim veličinama i dizajnima, omogućavajući individualnu prilagodbu potrebama korisnika.
 • Non-invazivna alternativa: Korištenje Ortezana često je non-invazivna alternativa kirurškim zahvatima, što može biti privlačno za one koji žele izbjeći operacije.
 • Poboljšanje kvalitete života: Kroz smanjenje boli, poboljšanu stabilnost i funkcionalnost, Ortezan može znatno poboljšati kvalitetu života osoba koje pate od problema sa zglobovima.

Ortezan
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Kapsule
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Upotreba i Doziranje

Pravilno postavljanje: Prije upotrebe Ortezana, provjerite je li proizvod ispravno postavljen. Stavite naramenicu na koljeno tako da odgovara vašem zglobu i osigurajte je prema uputama proizvođača.

Prilagodba elastičnosti: Prilagodite elastičnost naramenice kako bi pružila potrebnu potporu i kompresiju zglobovima.

Slijedite upute: Slijedite specifične upute proizvođača u vezi s nošenjem naramenice, uključujući trajanje nošenja i preporučene uvjete upotrebe.

Održavanje higijene: Redovito perite Ortezan prema uputama proizvođača kako biste održali higijenu i udobnost.

Kontraindikacije

Ortezan nema poznate kontraindikacije ili nuspojave, osim u slučaju alergije na materijale ili sastojke naramenice. Alergični korisnici trebaju proučiti sastav proizvoda prije upotrebe.

Interakcije s drugim lijekovima

Ortezan nema poznate interakcije s drugim lijekovima ili supstancama, osim što se ne preporučuje upotreba naramenice istovremeno s alkoholom.

Način čuvanja

Ortezan treba čuvati na suhom mjestu, dalje od izravnog sunčevog svjetla i vlage.

Mjere predostrožnosti i upozorenja

Nema posebnih mjera predostrožnosti ili upozorenja vezanih uz upotrebu Ortezana. Međutim, pridržavajte se uputa proizvođača i savjeta svog liječnika.

Preporuka o doziranju

Doza Ortezana ovisi o individualnim potrebama i preporukama stručnog medicinskog osoblja. Pratite upute vašeg liječnika ili terapeuta o trajanju nošenja i prilagodbi naramenice.

Preosjetljivost i alergija

Ako ste osjetljivi na bilo koji od materijala naramenice ili imate alergijsku reakciju, prekinite upotrebu i konzultirajte se s liječnikom.

Kupite Ortezan u ljekarnama, DM

Nažalost, trenutno nije moguće kupiti Ortezan u ljekarnama u Hrvatskoj, uključujući DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarnu Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarnu Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarnu, Moju ljekarnu, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarnu, Ljekarnu Rijeka, E ljekarnu i Tvoju ljekarnu. Proizvod trenutno nije dostupan na tržištu, a cijena proizvoda u ljekarnama bez popusta nije poznata. Također, informacija o datumu sljedeće isporuke na skladišta ljekarni nije dostupna.

Molimo vas da pratite ažuriranja i provjerite s ljekarnama u budućnosti kako biste saznali kada će Ortezan ponovno biti dostupan na tržištu.

Ortezan cijena, popust

Cijena proizvoda iznosi 39 eura, međutim, trenutno na službenoj web stranici proizvođača traje posebna akcija s popustom od 50%. Molimo imajte na umu da je broj proizvoda koji sudjeluju u ovoj akciji ograničen, a akcija je privremena.

Kako naručiti:

 • Za naručivanje proizvoda, posjetite službenu web stranicu proizvođača.
 • Popunjavanje obrasca za narudžbu na web stranici proizvođača.
 • Plaćanje se vrši prilikom dostave, i to gotovinom.

Proizvod se može naručiti s dostavom širom Hrvatske, uključujući i velike gradove poput Zagreba, Pule, Solina, Šibenika, Vodica, Rijeke, Vukovara, Varaždina, Trogira, Splita, Vrboske, Makarske, Zadra, Paga, Slavonskog Broda, Cresa, Osijeka, Dubrovnika, Plitvičkih Jezera, Karlovca, Čakovca i Petrinje.

Napomena: Za ovu narudžbu nije potreban recept. Akcija na proizvodima je vremenski ograničena, stoga preporučujemo brzu narudžbu kako biste iskoristili popust od 50%.

Ortezan
39€ 78€

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Ortezan

Postoje stvarni pozitivni i negativni komentari o Ortezanu na različitim forumima i web stranicama. Kupci često dijele svoje iskustvo i povratne informacije na web stranicama za recenzije, kao i putem komentara na društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka. Također, treba napomenuti da postoje visoke ocjene i pozitivne povratne informacije od strane kupaca na web stranicama ljekarni, kao i od strane Ministarstva zdravstva.

Više od 95% komentara je pozitivno, gdje korisnici izražavaju zadovoljstvo proizvodom i njegovom učinkovitošću.

Negativni komentari i povratne informacije obično su povezani s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili nepoštivanjem preporuka za upotrebu, uključujući trajanje upotrebe i pravilno postavljanje naramenice. Važno je napomenuti da individualna osjetljivost na sastojke može rezultirati negativnim reakcijama kod određenih korisnika.

Iskustva stvarnih klijenata:

Ortezan mi je potpuno promijenio život! Iako sam mlada, imala sam problema s koljenima i bolovima prilikom hodanja. Nakon što sam počela koristiti Ortezan, osjećam se znatno bolje. Ovaj proizvod mi je pružio potrebnu podršku i stabilnost. Sada mogu bez problema uživati u dugim šetnjama i aktivnostima na otvorenom.

Ana, 34 godine

Kao sportaš, ozljede su sastavni dio mog života. Ortezan mi je postao neizostavni dio opreme. Pruža izvanrednu stabilnost i podršku mom koljenu tijekom treninga i natjecanja. Oduševljen sam njegovom učinkovitošću i komforom tijekom nošenja.

Ivan, 45 godina

Ortezan mi je vratio mobilnost koju sam izgubila zbog osteoartritisa koljena. Smanjio je bol i omogućio mi da obavljam svakodnevne aktivnosti bez poteškoća. Osjećam se znatno bolje i zahvalna sam što sam otkrila ovaj proizvod.

Marina, 55 godina

Nakon korištenja Ortezana, primijetio sam poboljšanja u svojim sportskim performansama i smanjenju umora u koljenu. Međutim, nisam primijetio dramatičnu promjenu u brzom vremenu ozdravljenja ozljeda. Smatram da je učinkovitost ovog proizvoda solidna, ali ne izvanredna.

Stjepan, 28 godina

Ortezan je pomogao mom suprugu da ublaži bol u koljenu nakon operacije. Iako je u početku bio skeptičan, brzo je primijetio olakšanje i bolju pokretljivost. To nam je omogućilo da se brže vratimo normalnom životu. Hvala Ortezanu!

Marta, 50 godina

Učinci i rezultat korištenja

Korištenje naramenice za koljenski zglob Ortezan može rezultirati nizom pozitivnih učinaka i poboljšanja:

 • Smanjenje boli: Ortezan pruža olakšanje od bolova u koljenu, što omogućuje udobnije kretanje i smanjuje nelagodu.
 • Povećana stabilnost: Korisnici Ortezana primjećuju povećanu stabilnost zglobova, što smanjuje rizik od ozljeda i padova.
 • Bolja pokretljivost: Upotreba Ortezana može poboljšati opseg pokreta u koljenu i omogućiti bolju funkcionalnost zglobova.
 • Prevencija povreda: Sportaši često koriste Ortezan kako bi smanjili rizik od ozljeda zglobova tijekom sportskih aktivnosti.
 • Brži oporavak nakon ozljeda: Osobe koje su pretrpjele ozljede ligamenata ili operacije koljena primjećuju ubrzanje procesa ozdravljenja uz pomoć Ortezana.
 • Poboljšana kontrola pokreta: Ortezan može poboljšati propriocepciju, što pomaže korisnicima da bolje kontroliraju svoje pokrete.
 • Poboljšanje kvalitete života: Kroz smanjenje boli, povećanu stabilnost i bolju pokretljivost, Ortezan može znatno poboljšati kvalitetu života osoba koje pate od problema sa zglobovima.

Djeluje li Ortezan doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Ortezan nije prijevara jer je proizvod certificiran prema medicinskim standardima Europske unije. Analiza rijetkih negativnih komentara otkrila je da su kupci ostavljali povratne informacije nakon što su iskusili alergijske reakcije na sastojke proizvoda, što ih je natjeralo da prekinu potpuni tijek primjene.

Proizvođač Ortezana pridržava se strogih standarda u proizvodnji, osiguravajući kvalitetu i sigurnost svog proizvoda. Stoga se Ortezan ne može smatrati prijevarom, već naprotiv, pouzdanim proizvodom za podršku i stabilnost zglobovima. Važno je da se korisnici upoznaju sa sastavom proizvoda kako bi izbjegli alergijske reakcije i pravilno pridržavali se uputa za upotrebu.

Komentar liječnika

Ortezan je proizvod koji sam često preporučivao svojim pacijentima kao dio konzervativnog pristupa liječenju problema sa zglobovima. Kao specijalist za ortopediju i traumatologiju s dugogodišnjim iskustvom, siguran sam u učinkovitost ovog proizvoda.

Naramenica Ortezan pruža izvanrednu stabilnost zglobovima, što je od suštinskog značaja za pacijente s ozljedama ligamenata ili degenerativnim promjenama u zglobovima. Osim toga, mnogi moji pacijenti koji se bave sportom koriste Ortezan kako bi smanjili rizik od ozljeda i poboljšali svoje sportske performanse.

Važno je napomenuti da Ortezan nije zamjena za ozbiljnije medicinske intervencije, ali može pružiti značajno olakšanje od bolova i potporu zglobovima tijekom oporavka. Ovaj proizvod je siguran za upotrebu i često je dio terapijskog plana koji razvijam za svoje pacijente.

Dr. Hans Müller, specijalist za ortopediju i traumatologiju

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Ortezan?

Cijena Ortezana iznosi 39 eura. Trenutno je dostupna posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača s popustom od 50%.

⚕️ Je li Ortezan prijevara?

Ortezan nije prijevara. Proizvod je izrađen od prirodnih sastojaka i certificiran u skladu s medicinskim standardima Europske unije. Negativni komentari obično su povezani s alergijskim reakcijama na sastojke, stoga je važno pridržavati se uputa za upotrebu.

⚕️ Koje su komponente Ortezana?

Ortezan je izrađen od posebno odabranih materijala koji osiguravaju zdravlje zglobova.

⚕️ Mogu li kupiti Ortezan u ljekarni bez recepta?

Da, Ortezan je dostupan bez recepta, ali trenutno nije dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj.

⚕️ Kako se naručuje Ortezan?

Ortezan se naručuje putem službene web stranice proizvođača. Kupci trebaju popuniti obrazac za narudžbu na web stranici.

⚕️ Kako se plaća Ortezan?

Plaćanje Ortezana vrši se prilikom dostave, i to gotovinom.

Ortezan – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Ortezan – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

52 − = 48

Croatiacovid19 info
Logo