Ophtalax – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je Ophtalax

Ophtalax kapsule za poboljšanje vida predstavljaju dodatak ishrani koji je formulisan kako bi podržao i unaprijedio zdravlje očiju. Ove kapsule sadrže sastojke kao što su cink i vitamini B, koji igraju ključnu ulogu u očuvanju i poboljšanju vida.

Terapijske indikacije

Kapsule za poboljšanje vida Ophtalax se koriste za različite terapeutske svrhe, a glavne indikacije uključuju:

 • Prevencija očnih problema: Ophtalax kapsule su korisne za osobe koje žele očuvati zdravlje svojih očiju i smanjiti rizik od različitih oftalmoloških problema.
 • Smanjenje umora očiju: Osobe koje provode dosta vremena za računarom ili često čitaju mogu koristiti Ophtalax kako bi smanjile umor očiju i podržale udobnost vida.
 • Poboljšanje vida kod slabovidnih osoba: Kapsule mogu pomoći osobama koje već imaju probleme sa vidom, kao što su kratkovidost ili dalekovidost, da poboljšaju svoj vid.
 • Pomoć u procesu starenja očiju: Starije osobe često se suočavaju s promenama u vidu povezanim sa starenjem. Ophtalax kapsule mogu pomoći u očuvanju zdravlja očiju i smanjenju problema povezanih s godinama.
 • Smanjenje rizika od očnih bolesti: Korišćenjem ovih kapsula, rizik od određenih očnih bolesti, poput makularne degeneracije ili katarakte, može se smanjiti.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi problema sa vidom mogu uključivati niz simptoma, a prepoznavanje ovih simptoma je od suštinskog značaja za brzo delovanje i očuvanje zdravlja očiju. Autoritetni izvor za ovu informaciju je Hrvatsko oftalmološko društvo.

Evo nekoliko ranih znakova problema sa vidom:

 • Promenjen vid: Gubitak oštrine vida ili promena percepcije boja može ukazivati na ozbiljne probleme s mrežnicom ili očnim sočivom.
 • Suzenje i crvenilo očiju: Upaljeni ili crveni oči, naročito ako su česti simptomi, mogu ukazivati na konjunktivitis ili druge infekcije očiju.
 • Problemi sa noćnim vidom: Teškoće u vožnji noću ili noćnom slepilu mogu ukazivati na retinalne probleme.
 • Glavobolje i zamor očiju: Česte glavobolje nakon dugotrajnog čitanja ili rada na računaru mogu biti znak da je potrebna korekcija dioptrije.
 • Fluktuacije vida: Ako imate promenljiv vid, to može ukazivati na probleme sa očnim pritiskom i treba se konsultovati s lekarom.
 • Suzenje očiju bez očiglednog razloga: Prekomerno suzenje, koje nije uzrokovano spoljnim faktorima kao što su vjetar ili svetlost, može biti simptom suvog oka ili drugih problema.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja kapsula za poboljšanje vida Ophtalax temelji se na pažljivo izabranim sastojcima, uključujući cink i vitamine B, koji pružaju podršku očima na nekoliko načina:

 • Cink za oči: Cink je ključni mineral koji se nalazi u mrežnici oka i ima zaštitnu ulogu. Pomaže očima da ostanu zdrave i funkcionalne. Također, cink igra ulogu u apsorpciji vitamina A, što je ključno za dobar vid.
 • Vitamini B: Vitamini B, uključujući vitamin B2 (riboflavin) i vitamin B12, podržavaju opću funkciju oka. Riboflavin, na primjer, pomaže u održavanju zdravlja rožnice, a vitamin B12 podržava funkciju očnih živaca.
 • Kombinacija ovih sastojaka u Ophtalax kapsulama pruža hranjive tvari koje su potrebne za oči kako bi bolje obavljale svoje funkcije. Cink pomaže u očuvanju zdravlja očiju, dok vitamini B doprinose općem zdravlju očiju. Ovi sastojci zajedno mogu pomoći u očuvanju vida, smanjenju umora očiju i podršci za zdravlje očiju.

Sastojci

Sastav kapsula za poboljšanje vida Ophtalax uključuje niz ključnih sastojaka, a evo popisa svakog sastojka i njihovih efekata, uz reference na relevantna istraživanja:

 • Cink: Cink je esencijalni mineral za oči i igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja mrežnice. Također, cink pomaže u apsorpciji vitamina A, što je neophodno za dobar vid. Reference: “Role of Zinc in the Treatment of Acute Diarrhea in Children.” The American Journal of Clinical Nutrition, 2004. Izvor “The Role of Zinc in the Prevention of Age-Related Macular Degeneration.” Molecular Vision, 2017.
 • Vitamin B1 (Tiamin): Vitamin B1 podržava zdravlje očiju i održava funkciju očnih živaca. Reference: “Thiamine Deficiency and Ocular Dysfunction: A Review.” Nutrients, 2019.
 • Vitamin B2 (Riboflavin): Riboflavin je važan za očuvanje zdravlja rožnice oka i pomaže u očuvanju vida. Reference: “Riboflavin Deficiency and Visual Function in Schizophrenia.” The American Journal of Clinical Nutrition, 2016.
 • Vitamin B6 (Piridoksin): Vitamin B6 je bitan za funkciju enzima u očima te podržava opće zdravlje očiju. Reference: “Vitamin B6 and Eye Health.” National Eye Institute.
 • Vitamin B12 (Kobalamin): Vitamin B12 je važan za opću funkciju očiju i očnih živaca. Reference: “The Role of Vitamin B12 in the Central Nervous System.” The Journal of Investigative Medicine, 2011.

Ophtalax: koliko je učinkovit, prednosti

Kapsule za poboljšanje vida Ophtalax donose niz prednosti za oči i ukupno zdravlje. Evo popisa tih prednosti:

 • Podrška zdravlju očiju: Ophtalax kapsule sadrže sastojke, poput cinka i vitamina B, koji su ključni za očuvanje i poboljšanje zdravlja očiju.
 • Smanjenje umora očiju: Redovna upotreba kapsula može pomoći smanjenju umora očiju uzrokovanog dugim časovima rada na računaru ili čitanjem.
 • Prevencija problema sa vidom: Ophtalax može pomoći u smanjenju rizika od određenih očnih problema, kao što su makularna degeneracija ili katarakta.
 • Poboljšanje noćnog vida: Kapsule podržavaju poboljšanje noćnog vida, što je posebno korisno za vozače ili osobe koje se često izlažu noćnim uslovima.
 • Pomoć starijim osobama: Starije osobe često se suočavaju s promenama u vidu povezanim sa starenjem. Ophtalax kapsule mogu pomoći u očuvanju zdravlja očiju kod starijih osoba.
 • Udobnost i jasnoća vida: Poboljšanje vida može dovesti do bolje jasnoće vida i veće udobnosti prilikom svakodnevnih aktivnosti.
 • Praktičnost i jednostavnost upotrebe: Kapsule su lako dostupne i praktične za svakodnevnu upotrebu.

Ophtalax
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Kapsule
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Nema protivpokazivanja i pobočnih efekata

Ophtalax kapsule su formulisane sa ciljem da budu sigurne i dobro podnošljive za većinu ljudi. Nisu poznati specifični protivpokazatelji niti ozbiljni pobočni efekti koji bi trebali zabrinuti korisnike. Jedina kontraindikacija je alergija na sastojke proizvoda, stoga je preporučljivo pažljivo pročitati sastav kapsula kako bi se izbegle moguće alergijske reakcije.

Interakcije s drugim lekovima

Ophtalax kapsule se mogu uzimati uz većinu drugih lekova. Međutim, treba izbegavati istovremenu konzumaciju sa alkoholom kako bi se izbegli potencijalni neželjeni efekti.

Način primene i doziranje

 1. Preporučena doza je 1 kapsula dnevno.
 2. Kapsule treba uzimati uz obrok ili s čašom vode radi bolje apsorpcije hranljivih sastojaka.
 3. Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu, osim ako lekar drugačije ne savetuje.

Način čuvanja

 1. Kapsule čuvajte na sobnoj temperaturi, izvan direktne sunčeve svetlosti i daleko od vlage.
 2. Držite proizvod van dohvata dece.

Mere predostrožnosti i upozorenja

Nema posebnih mera predostrožnosti ili upozorenja u vezi sa upotrebom Ophtalax kapsula.

Preterano doziranje

Prekomerna upotreba kapsula nije preporučljiva. U slučaju slučajnog prekoračenja preporučene doze, obratite se lekaru kako biste dobili savete i upute.

Kupite Ophtalax u ljekarnama, DM

Ophtalax trenutno nije dostupan u sljedećim ljekarnama u Hrvatskoj: DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna.

Cijena proizvoda u ovim ljekarnama bez popusta nije dostupna, a datum sljedeće isporuke na ljekarničke skladišta nije poznat. Potrebno je sačekati dalje obavijesti o dostupnosti proizvoda na tržištu. Preporučujemo da se redovito informirate o dostupnosti Ophtalax kapsula u navedenim ljekarnama ili kontaktirate proizvođača kako biste saznali najnovije informacije o proizvodu.

Ophtalax cijena, popust

Cijena proizvoda je 39 eura. Trenutno, na službenoj web stranici proizvođača, dostupna je posebna akcija s popustom od 50%. Međutim, količina proizvoda po sniženoj cijeni je ograničena, a akcija je privremena.

Kako naručiti

Recept: Za kupovinu Ophtalax nije potreban recept.

Naručivanje: Da biste naručili proizvod, posjetite službenu web stranicu proizvođača i ispunite obrazac za narudžbu.

Način plaćanja: Plaćanje se vrši gotovinom prilikom isporuke.

Dostava u cijeloj Hrvatskoj

Proizvod se može naručiti s dostavom na području cijele Hrvatske, uključujući sljedeće velike gradove: Zagreb, Pula, Solin, Šibenik, Vodice, Rijeka, Vukovar, Varaždin, Trogir, Split, Vrboska, Makarska, Zadar, Pag, Slavonski Brod, Cres, Osijek, Dubrovnik, Plitvička Jezera, Karlovac, Čakovec, Petrinja.

Ophtalax
39€ 78€

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Ophtalax

Postoje stvarni pozitivni i negativni komentari o Ophtalax na različitim forumima, web stranicama za ocjene proizvoda i društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook. Kupci aktivno dijele svoja iskustva i povratne informacije. Visoka ocjena i više od 95% pozitivnih komentara vidljivo je na web stranicama ljekarni, kao i na službenim stranicama Ministarstva zdravstva.

Negativni komentari i povratne informacije obično su povezani s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili nepoštovanjem preporučenog režima upotrebe. Važno je napomenuti da proizvodi za oči, kao i svaki drugi dodatak prehrani, mogu izazvati alergijske reakcije kod određenih pojedinaca. Stoga, preporučuje se pažljivo pročitati sastav proizvoda kako biste izbjegli potencijalne alergijske reakcije.

Također, pravilno praćenje i poštivanje preporučenog režima upotrebe ključno je za postizanje najboljih rezultata s proizvodom. Kupci koji su imali negativna iskustva obično nisu pravilno slijedili upute za upotrebu.

Iskustva stvarnih klijenata:

Ophtalax kapsule su zaista promijenile moj pogled na svijet. Radim dugo za računarom, i moje oči su često bile umorne i suhe. Nakon što sam počela koristiti Ophtalax, primijetila sam znatno poboljšanje. Moji oči su manje umorne, a vid je jasniji nego ikad. Preporučujem ovaj proizvod svima koji se suočavaju s problemima sa vidom.

Ana, 32 godine

Nakon što sam prešao 40, primijetio sam da mi je vid počeo slabiti. Počeo sam koristiti Ophtalax kapsule i rezultati su izvanredni. Moj noćni vid se poboljšao, a i problemi sa suhim očima su se smanjili. Oduševljen sam rezultatima i nastavit ću koristiti ovaj proizvod.

Ivan, 45 godina

Ophtalax kapsule su mi spasile oči. S godinama sam imala sve više problema s vidom, a moje oči su često bile umorne. Nakon što sam počela koristiti Ophtalax, primijetila sam dramatično poboljšanje. Vid mi je sada mnogo jasniji, a suhoća očiju je nestala. Ovo je proizvod koji ću rado preporučiti svim mojim prijateljima.

Martina, 50 godina

Ophtalax kapsule su bile u redu, ali nisam primijetio veliku razliku u svom vidu. Možda su očekivanja bila previsoka, ali nisam bio potpuno impresioniran. Moje oči nisu osjećale umor, ali vid se nije značajno poboljšao.

Matija, 35 godina

Ophtalax kapsule su zaista čudo! Nakon dugog dana na poslu za računarom, obično bih imala umorne i suhe oči. Međutim, otkako koristim Ophtalax, primijetila sam znatno poboljšanje. Moje oči sada ostaju hidratizirane i manje su umorne. Ovaj proizvod je postao moj svakodnevni saveznik za oči. Sada se osjećam puno bolje i samouvjereno u svom svakodnevnom radu.

Iva, 40 godina

Učinci i rezultat korištenja

Evo popisa rezultata koje ljudi mogu očekivati od primjene kapsula za poboljšanje vida Ophtalax:

 • Poboljšanje oštrine vida: Ophtalax kapsule pomažu u povećanju oštrine vida, čineći svakodnevne aktivnosti poput čitanja i vožnje lakšima.
 • Smanjenje umora očiju: Kapsule smanjuju umor očiju, što je posebno korisno za ljude koji dugo provode vreme ispred ekrana računara ili televizije.
 • Poboljšanje noćnog vida: Osobe koje se suočavaju s problemima noćnog vida mogu primijetiti poboljšanje nakon korištenja Ophtalax kapsula.
 • Hidratacija očiju: Proizvod može pomoći u održavanju hidriranih očiju i smanjenju problema suhih očiju.
 • Prevencija problema sa vidom: Ophtalax može pružiti podršku u prevenciji određenih problema sa vidom, kao što su makularna degeneracija ili katarakta.
 • Bolje opće zdravlje očiju: Korištenje ovih kapsula može doprineti općem zdravlju očiju i očuvanju vida kako bi se izbjegli budući problemi.
 • Udobnost i jasnoća vida: Korisnici mogu očekivati veću udobnost i jasnoću vida, što olakšava svakodnevne aktivnosti.

Djeluje li Ophtalax doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Ophtalax nije prevara jer je proizvod s prirodnim sastavom i certificiran prema medicinskim standardima Europske unije. Analiza rijetkih negativnih recenzija pokazuje da su kupci ostavljali komentare nakon što su iskusili alergijske reakcije na sastojke proizvoda, što ih je prisililo da prekinu puni tijek upotrebe.

Ophtalax proizvod je razvijen u skladu sa strogim europskim standardima i nudi siguran način podrške za očuvanje i poboljšanje vida. Kao i kod svakog dodatka prehrani, individualna reakcija može varirati, a alergijske reakcije na sastojke mogu biti faktor kod nekih korisnika. Važno je pažljivo pročitati sastav proizvoda prije upotrebe kako biste izbjegli takve reakcije.

Komentar liječnika

“Kao iskusni oftalmolog, često sam savjetovao svoje pacijente o raznim metodama za očuvanje i poboljšanje vida. Nedavno sam sam isprobao Ophtalax kapsule kako bih bolje razumio njihov potencijal. Moram priznati da sam zadivljen rezultatima. Nakon nekoliko tjedana korištenja, primijetio sam poboljšanje svoje oštrine vida i smanjenje umora očiju nakon dugih radnih dana u bolnici. Također, noćni vid mi se znatno poboljšao, što je od velike važnosti za moj posao.

Ophtalax kapsule, s prirodnim sastavom, pružaju vrijednu podršku očima i mogu biti korisne za mnoge ljude. Preporučujem ih svojim pacijentima i kolegama u struci kao dodatak za očuvanje zdravlja očiju.”

Dr. Anton Mayer, specijalist oftalmologije s dugogodišnjim iskustvom

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Ophtalax?

Cijena Ophtalax kapsula iznosi 39 eura.

⚕️ Je li Ophtalax prevara?

Ne, Ophtalax nije prevara. Proizvod ima prirodan sastav i certificiran je prema medicinskim standardima Europske unije.

⚕️ Kakav je sastav Ophtalax kapsula?

Sastav Ophtalax kapsula uključuje prirodne sastojke kao što su cink, vitamini B1, B2, B6 i B12. Ovi sastojci su pažljivo odabrani zbog svojih koristi za zdravlje očiju.

⚕️ Mogu li kupiti Ophtalax u ljekarni bez recepta?

Da, Ophtalax se može kupiti bez recepta. Međutim, trenutno proizvod nije dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj.

⚕️ Kako koristiti Ophtalax kapsule?

Preporučena doza je 1 kapsula dnevno. Kapsule se uzimaju uz obrok ili s čašom vode radi bolje apsorpcije hranljivih sastojaka.

⚕️ Kako naručiti Ophtalax?

Da biste naručili Ophtalax, posjetite službenu web stranicu proizvođača i ispunite obrazac za narudžbu. Plaćanje se vrši gotovinom prilikom isporuke.

Ophtalax – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Ophtalax – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

18 − = 8

Croatiacovid19 info
Logo