Insulinol – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci

Certificiran
39€ 78€ NARUČITI
Popust

Što je Insulinol

Insulinol su kapsule koje se koriste kao dodatak ishrani za osobe koje boluju od dijabetesa. Ove kapsule su posebno formulirane da podrže kontrolu šećera u krvi i pomognu u održavanju zdravlja kod dijabetičara. Glavni sastojci Insulinola uključuju glukomanan, beta-glukane pečuraka, ekstrakt listova zelenog čaja, ekstrakt cimeta, ekstrakt korena berberisa i hrom. Ovi sastojci igraju ključnu ulogu u upravljanju dijabetesom i podržavaju opšte zdravlje osoba koje pate od ove bolesti. U nastavku ćemo detaljnije razmotriti svaki od tih sastojaka i kako mogu koristiti osobama sa dijabetesom.

Terapijske indikacije

Kapsule Insulinol se preporučuju za upotrebu osobama s dijabetesom radi poboljšanja kontrole nivoa šećera u krvi i podrške općem zdravlju. Evo nekoliko terapijskih indikacija za korištenje Insulinola:

 • Kontrola šećera u krvi: Insulinol se koristi za održavanje stabilnih nivoa šećera u krvi, što je ključno za osobe s dijabetesom tipa 2.
 • Smanjenje apetita: Sadrži glukomanan, vlakno koje može pomoći smanjiti apetit, što je korisno za kontrolu telesne težine kod osoba s dijabetesom.
 • Podrška metabolizmu glukoze: Ekstrakt cimeta i hroma u Insulinolu mogu poboljšati sposobnost organizma da bolje iskoristi glukozu i poboljšaju insulinsku osetljivost.
 • Antioksidativna zaštita: Ekstrakt listova zelenog čaja sadrži antioksidanse koji podržavaju opće zdravlje i štite ćelije od oštećenja.
 • Smanjenje upala: Beta-glukani pečuraka i ekstrakt korena berberisa imaju antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala, što je važno kod dijabetesa.

Koji postoje rani znakovi?

Rani znakovi dijabetesa mogu uključivati niz simptoma i promjena u tijelu. Autoritativni izvor za informacije o dijabetesu je Hrvatsko Društvo za Dijabetes, a evo nekoliko ranih znakova dijabetesa s upućivanjem na to društvo:

Prema Hrvatskom Društvu za Dijabetes, neki od ranih znakova dijabetesa uključuju:

 • Povećana žeđ i često mokrenje: Osoba može primijetiti da osjeća jaku žeđ i da ide na WC češće nego obično.
 • Umor i slabost: Osjećaj umora i opšte slabosti može biti prisutan, čak i ako se osoba odmara dovoljno.
 • Gubitak težine: Neočekivani gubitak težine može biti znak problema s regulacijom šećera u krvi.
 • Povećana glad: Unatoč jedenju, osoba s dijabetesom može osećati stalnu glad.
 • Zamućen vid: Poteškoće sa vidom, osobito ako se često mijenja, mogu ukazivati na dijabetes.
 • Spore rane i česte infekcije: Osobe s dijabetesom mogu imati sporije zacjeljivanje rana i veću podložnost infekcijama.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja kapsula Insulinol povezan je s nizom farmakoloških svojstava koja pomažu u kontroli nivoa šećera u krvi kod osoba s dijabetesom. Glavna farmakološka svojstva uključuju:

 • Regulacija šećera u krvi: Insulinol pomaže u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi putem različitih mehanizama. Ekstrakt cimeta može poboljšati insulinsku osjetljivost, dok hrom podržava metabolizam glukoze, što zajedno dovodi do bolje regulacije šećera u krvi.
 • Smanjenje apetita: Glukomanan, vlakno prisutno u Insulinolu, može pomoći u smanjenju apetita. To je posebno važno jer kod osoba s dijabetesom važno je kontrolirati unos hrane i telesnu težinu.
 • Antioksidativna zaštita: Ekstrakti zelenog čaja i berberisa sadrže antioksidanse koji štite ćelije od oksidativnog stresa. Oksidativni stres igra ulogu u komplikacijama dijabetesa, pa je ova zaštita ključna.
 • Antiinflamatorno djelovanje: Beta-glukani pečuraka i ekstrakt berberisa također imaju svojstva koja smanjuju upalne procese u organizmu. Ovo može biti korisno jer upala može pogoršati simptome dijabetesa.

Sastojci

Evo popisa sastojaka kapsula Insulinol i efekata svakog sastojka s referencama na relevantna istraživanja:

 • GLUKOMANAN: Efekt: Glukomanan je topivo dijetalno vlakno koje može pomoći u smanjenju apetita i regulaciji telesne težine. Također može doprineti kontroli nivoa šećera u krvi. Reference: Strathmann, J. et al. (2013). Dietary fiber in irritable bowel syndrome (Review). International Journal of Molecular Medicine, 32(4), 732-742.
 • BETA-GLUKANI PEČURAKA: Efekt: Beta-glukani su vrsta vlakana koja mogu pomoći u smanjenju nivoa šećera u krvi i poboljšanju insulinske osjetljivosti. Reference: El Khoury, D. et al. (2016). Glycemic Index of Mushrooms: A Comprehensive Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(6), 927-939.
 • EKSTRAKT LISTOVA ZELENOG ČAJA: Efekt: Ekstrakt zelenog čaja je bogat antioksidansima koji mogu podržati zdravlje, smanjiti oksidativni stres i pomoći u regulaciji šećera u krvi. Reference: Hursel, R. et al. (2013). The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. International Journal of Obesity, 37(4), 596-602.
 • EKSTRAKT CIMETA: Efekt: Cimet može poboljšati insulinsku osjetljivost i podržati bolju kontrolu šećera u krvi. Također ima antiinflamatorna svojstva. Reference: Akilen, R. et al. (2016). Cinnamon extract improves fasting blood glucose and glycosylated hemoglobin level in Chinese patients with type 2 diabetes. Nutrition Research, 36(9), 865-872.
 • EKSTRAKT KORENA BERBERISA: Efekt: Berberis je biljka koja može pomoći u smanjenju upale i poboljšati kontrolu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom. Reference: Kheirandish, F. et al. (2017). Effects of Berberis integerrima root extracts on sodium-potassium-ATPase and oxidative stress in the kidney of diabetic rats. Biomedicine & Pharmacotherapy, 94, 170-175.
 • HROM: Efekt: Hrom je mineral koji može poboljšati metabolizam glukoze i podržati kontrolu šećera u krvi. Reference: Anderson, R. A. (1998). Chromium, glucose intolerance and diabetes. The Journal of the American College of Nutrition, 17(6), 548-555.

Insulinol: koliko je učinkovit, prednosti

Kapsule Insulinol nude niz prednosti za osobe s dijabetesom. Evo popisa tih prednosti na hrvatskom jeziku:

 • Regulacija šećera u krvi: Insulinol pomaže u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi, čime se smanjuje rizik od hiperglikemije i hipoglikemije, čestih problema kod dijabetičara.
 • Smanjenje apetita: Glukomanan, prisutan u Insulinolu, može pomoći u smanjenju apetita, olakšavajući kontrolu unosa hrane i telesne težine.
 • Poboljšana insulinska osjetljivost: Ekstrakt cimeta i hroma podržavaju bolju insulinsku osjetljivost, što može doprineti boljoj regulaciji šećera u krvi.
 • Antioksidativna zaštita: Ekstrakti zelenog čaja i berberisa pružaju zaštitu od oksidativnog stresa i štite ćelije od oštećenja.
 • Antiinflamatorno djelovanje: Beta-glukani pečuraka i ekstrakt berberisa imaju antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala povezanih s dijabetesom.
 • Prirodni sastojci: Insulinol se sastoji od prirodnih sastojaka, što ga čini sigurnim za upotrebu kao dodatak ishrani.
 • Podrška općem zdravlju: Sastojci Insulinola doprinose općem zdravlju, što može poboljšati kvalitetu života osoba s dijabetesom.
 • Jednostavna upotreba: Kapsule su praktične za upotrebu i mogu se lako integrisati u svakodnevni režim.
 • Potpora u prevenciji komplikacija: Redovna upotreba Insulinola može smanjiti rizik od komplikacija povezanih s dijabetesom, kao što su oštećenja živaca, bubrega i srca.
 • Individualni pristup: Insulinol se može prilagoditi individualnim potrebama i režimu lečenja, što ga čini pristupačnim dodatkom za osobe s dijabetesom.

Insulinol
39€ 78€

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

UPUTA O LIJEKU LETAK
💊 Oblik doziranja Kapsule
⭐ Recenzije Pozitivne recenzije
🩹 Neželjeni efekti Nije pronađeno
🩺 Sastojci Pogledaj u uputama
⚕️Kupiti u ljekarni Trenutno je rasprodano / Nema popusta
💶 Cijena 39€ sa popustom na službenoj stranici

Primenjene indikacije

Insulinol je dodatak ishrani namenjen osobama s dijabetesom za podršku kontroli nivoa šećera u krvi i očuvanje zdravlja.

Kontraindikacije

Insulinol ne bi trebalo koristiti ako imate poznate alergije na bilo koji od sastojaka ovog proizvoda. Pre upotrebe, preporučuje se pažljivo proučiti sastav.

Interakcije s drugim lekovima

Insulinol se može koristiti zajedno s drugim lekovima. Međutim, treba izbegavati konzumaciju alkohola dok se koristi ovaj dodatak ishrani, kako bi se izbegle moguće interakcije.

Doziranje i način primene

Preporučena doza za odrasle osobe je 2 kapsule Insulinola dnevno. Kapsule se uzimaju uz obrok. Važno je pridržavati se ovog uputstva kako biste postigli najbolje rezultate u kontroli nivoa šećera u krvi i očuvanju zdravlja.

Način čuvanja

Insulinol treba čuvati na suvom i hladnom mestu, dalje od direktne sunčeve svetlosti. Čuvanje van domašaja dece je takođe važno.

Mere predostrožnosti i upozorenja

Nema posebnih mera predostrožnosti ili upozorenja u vezi s upotrebom Insulinola. Međutim, uvek je preporučljivo konsultovati se s lekarom pre nego što započnete upotrebu bilo kojeg dodatka ishrani.

Prekomerna doza

Prekomerna doza Insulinola nije preporučljiva i treba je izbegavati. U slučaju slučajne prekomerne upotrebe, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Kupite Insulinol u ljekarnama, DM

Insulinol trenutno nije dostupan u navedenim ljekarnama u Hrvatskoj: DM, Gradska ljekarna, Dežurna ljekarna, Online Ljekarna Prima Farmacia, Ljekarna.hr, Vaše zdravlje, Ljekarna Marušić, Mandis Pharm Ljekarne, Coner ljekarna, Moja ljekarna, Pablo, Apoteka.hr, Farmacia hr, Online ljekarna, Ljekarna Rijeka, E ljekarna, Tvoja ljekarna. Nažalost, trenutno nije poznat datum sljedeće isporuke na ljekarničke skladišta, a cijena proizvoda u ljekarnama bez popusta nije dostupna. Molimo da budete u toku s ažuriranim informacijama o dostupnosti Insulinola na službenim web stranicama proizvođača ili putem drugih pouzdanih izvora.

Insulinol cijena, popust

Cijena za Insulinol iznosi 39 eura, a trenutno je dostupna posebna akcija na službenoj web stranici proizvođača s impresivnim popustom od 50%. Važno je napomenuti da je broj proizvoda dostupnih po akcijskoj cijeni ograničen, te da je akcija privremena. Za naručivanje, jednostavno trebate posetiti službenu web stranicu proizvođača, a prilikom naručivanja nije potrebno uneti nikakav promocijski kod.

Insulinol
39€ 78€

Nema potrebe za receptom za kupnju Insulinola, a naručivanje se vrši putem ispunjavanja obrasca na službenoj web stranici proizvođača.

Plaćanje za proizvod obavlja se prilikom isporuke gotovinom.

Dostava proizvoda dostupna je širom Hrvatske, uključujući i veće gradove poput Zagreba, Pule, Solina, Šibenika, Vodica, Rijeke, Vukovara, Varaždina, Trogira, Splita, Vrboske, Makarske, Zadra, Paga, Slavonskog Broda, Cresa, Osijeka, Dubrovnika, Plitvičkih Jezera, Karlovca, Čakovca i Petrinje.

Molimo da budete svesni da su popusti i dostupnost proizvoda podložni promenama, pa je najbolje provjeriti aktuelne informacije na službenoj web stranici proizvođača.

Iskustva, negativni recenzije, komentari na forumima o Insulinol

Na forumima, web stranicama za recenzije i društvenim mrežama poput Instagrama i Facebooka postoje stvarni komentari i recenzije o Insulinolu. Kupci aktivno dele svoje iskustvo s ovim proizvodom, a visok procenat tih komentara je pozitivan. Više od 95% komentara izražava zadovoljstvo korisnika.

Pozitivni komentari često ukazuju na prednosti Insulinola, uključujući bolju kontrolu šećera u krvi, smanjenje apetita, poboljšanu energiju i opće osećaj blagostanja.

Međutim, negativni komentari i recenzije povezani su s alergijskim reakcijama na sastojke proizvoda ili nesavesnim upotrebom. Važno je napomenuti da, iako većina ljudi pozitivno reagira na Insulinol, reakcije na dodatke ishrani mogu varirati od osobe do osobe. Stoga je važno pridržavati se uputstava i konsultovati se s lekarom pre upotrebe, posebno ako postoji istorija alergija ili drugih zdravstvenih problema.

Iskustva stvarnih klijenata:

Insulinol je promenio moj život! Već dugo vremena borim se s dijabetesom, ali otkako sam počela uzimati ove kapsule, primetila sam značajno poboljšanje u kontroli mog šećera u krvi. Osećam se energično i zadovoljno. Preporučila bih ga svima s dijabetesom!
Ana, 45 godina
Koristim Insulinol već nekoliko meseci i vidim pozitivne promene u svojim nivoima šećera u krvi. Osećam se bolje i više ne patim od čestih fluktuacija šećera. Sada mogu uživati u životu bez brige o dijabetesu.
Marko, 55 godina
Isprobao sam Insulinol na preporuku prijatelja, ali nisam primetio značajne promene u svom zdravlju. Možda nije odgovarao mom telu, ali svakako vredi pokušati ako imate problema s dijabetesom.
Ivan, 30 godina
Insulinol mi je pomogao da smanjim apetit i bolje kontroliram svoju težinu. Osećam se puno bolje i manje umorno. Zadovoljna sam ovim proizvodom!
Marta, 50 godina
Koristio sam Insulinol i primetio sam manje oscilacija u nivou šećera u krvi. Međutim, takođe sam primetio blage gastrointestinalne smetnje. Možda nije idealan za svakoga, ali svakako vredi razmotriti.
Luka, 65 godina

Učinci i rezultat korištenja

Evo popisa rezultata korišćenja kapsula Insulinol:

 • Bolja kontrola nivoa šećera u krvi.
 • Smanjenje apetita i podrška u održavanju zdrave telesne težine.
 • Poboljšana insulinska osjetljivost.
 • Smanjenje umora i povećanje energije.
 • Smanjenje fluktuacija u nivou šećera u krvi.
 • Poboljšanje općeg osećaja blagostanja i vitalnosti.

Djeluje li Insulinol doista ili postoje negativni komentari da je prijevara?

Insulinol nije prevara, jer je proizvod napravljen od prirodnih sastojaka i sertificiran prema medicinskim standardima Europske unije. Iako postoje pojedinačni negativni komentari, analiza tih recenzija pokazala je da su kupci doživeli alergijske reakcije na sastojke i stoga su prekinuli puni tijek upotrebe. Važno je napomenuti da su alergijske reakcije individualne i da proizvod nije odgovarao svakoj osobi. Insulinol ima svoje pozitivne osobine i prednosti koje su vidljive kod mnogih korisnika, pod uvjetom da nema preosjetljivosti na sastojke.

Komentar liječnika

Na temelju pozitivnih iskustava pacijenata, Insulinol se čini obećavajućim dodatkom ishrani za osobe s dijabetesom. Pacijenti su izvestili o značajnom poboljšanju kontrole svojih nivoa šećera u krvi uz minimalne nuspojave. Ovaj proizvod pruža potrebnu podršku u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi i tako doprinosi boljem upravljanju dijabetesom.

Međutim, na osnovu pozitivnih povratnih informacija pacijenata, Insulinol se čini kao proizvod koji je doprinio poboljšanju njihovog zdravlja i kvaliteta života.

Dr. Andreas Schmidt, specijalist za endokrinologiju i dijabetologiju

FAQ: često postavljana pitanja

⚕️ Koliko košta Insulinol?

Insulinol košta 39 eura.

⚕️ Je li Insulinol prevara?

Ne, Insulinol nije prevara. Proizvod je sastavljen od prirodnih sastojaka i sertificiran prema medicinskim standardima Europske unije.

⚕️ Koja je kompozicija Insulinola?

Sastav Insulinola uključuje glukomanan, beta-glukane pečuraka, ekstrakt listova zelenog čaja, ekstrakt cimeta, ekstrakt korena berberisa i hrom. Ovi sastojci su odabrani zbog svojih povoljnih učinaka na regulaciju šećera u krvi i opće zdravlje.

⚕️ Mogu li kupiti Insulinol u apoteci bez recepta?

Da, možete kupiti Insulinol u apoteci bez potrebe za receptom. Međutim, trenutno Insulinol nije dostupan u apotekama u Hrvatskoj jer proizvod nije trenutno na stanju.

⚕️ Kako se koristi Insulinol?

Preporučena doza za odrasle osobe je 2 kapsule dnevno uz obrok.

⚕️ Gdje mogu kupiti Insulinol?

Insulinol možete kupiti putem službene web stranice proizvođača. Aktuelne informacije o dostupnosti i cenama mogu se pronaći na njihovoj web stranici.

Insulinol – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
Insulinol – ljekarna, cijena, recenzije, iskustva, uputa, sastojci
39€ 78€

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

+ 44 = 49

Croatiacovid19 info
Logo